Στο ένα μέτρο το χιόνι στο Χιονοδρομικό Κέντρο, εξακολουθεί να χιονίζει

Σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γρ. Ιγγλέση

Στο ένα μέτρο έφτασε τη νύχτα το ύψος του χιονιού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Ιγγλέσης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, στο Ράδιο ΕΝΑ. Η χιονόπτωση συνεχίζεται από την Πορταριά και πάνω και δεν υπάρχουν προβλήματα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση τη νύχτα έπεσε αρκετό χιόνι στο Χ.Κ., που έφτασε σε ύψος το ένα μέτρο και σε σημεία περισσότερο, τα μηχανήματα ξεκίνησαν να πατάνε το χιόνι, γιατί πνέουν ισχυροί άνεμοι και συνεχίζεται η χιονόπτωση, ώστε να μην παρασυρθεί το φρέσκο χιόνι από τον αέρα και να διατηρηθεί παγωμένο στις πίστες σκι.

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία που από χθες έχει επίκεντρο την ανατολική Θεσσαλία, ο θεματικός αντιμπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα προβλήματα είναι μικρά, όπως πεζούλες που έπεσαν από το πολύ νερό και αποκαταστάθηκαν άμεσα και γενικά δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Ο ίδιος είπε ότι το μεγάλο έργο της οριοθέτησης και καθαρισμού των χειμάρρων που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια, φαίνεται να αποδίδει, καθώς δεν γίνονται πολλές καταστροφές.

Για τη χιονόπτωση ο κ. Ιγγλέσης τόνισε ότι το χιόνι είναι πιο διαχειρίσιμο από τη βροχή και ήδη στον ορεινό όγκο βρίσκονται 40 μηχανήματα που έχουν αναλάβει να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα τόνισε, δημιουργούν οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι χθες έφτασαν και στα 95 χιλιόμετρα.

Οι οδηγοί πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις βάλουν στους τροχούς στο κατάλληλο σημείο, για να μην κλείσει ο δρόμος.

Ο απεγκλωβισμός του τεχνικού
Ο τεχνικός ανέβηκε χθες στο σημείο που βρίσκονται οι κεραίες, κάτω από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χάνια Πηλίου, για να αποκαταστήσει κάποια βλάβη.
«Απ’ ότι μάθαμε, πέρασε κάποιο μηχάνημα που έκανε αποχιονισμό, έριξε χιόνι στα πλάγια του δρόμου και εγκλώβισε το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει και παρέμεινε εκεί μέχρι την ώρα που μας ειδοποίησε επαγγελματίες της περιοχής», τόνισε ο κ. Ιγγλέσης.
Όπως είπε, αμέσως πήγε μηχάνημα στο σημείο που τράβηξε το αυτοκίνητο και ο άνθρωπος κατέβηκε σε ασφαλές σημείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.