Στο επίκεντρο η διαχείριση συγκρούσεων και η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών

Σημαντικές δράσεις σε σχολεία του Βόλου από την «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ

Δύο σημαντικές δράσεις πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ενημέρωση και την πρόληψη των εξαρτήσεων και όχι μόνο των παιδιών.

Η πρώτη δράση αφορούσε την υλοποίηση δύο βιωματικών εργαστηρίων, κατόπιν σχετικού αιτήματος, σε μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με θέμα την «διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου».

Η δεύτερη δράση περιλάμβανε δύο ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των 12ου και 15ου Νηπιαγωγείων Βόλου, με θέμα την εφαρμογή του Προγράμματος Ψυχοσεξουαλικής Ανάπτυξης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα», στα παιδιά τους, από τις εκπαιδευμένες νηπιαγωγούς τους, με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω εποπτικών συναντήσεων.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει στόχο την υγιή Ψυχοσεξουαλική Ανάπτυξη των νηπίων. Τα παιδιά, όπως επισημαίνεται από την Πρόταση Ζωής, παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του Ν. Πέλλας σε συνεργασία με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Συντονίστριες των παραπάνω δράσεων ήταν οι κ.κ Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος- Επιστημονικά Υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός – Στέλεχος Πρόληψης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.