Στο κατακόρυφο ανεβαίνει η αγωνία των 1.750 υποψηφίων της Μαγνησίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αύριο, εκτός απροόπτου, αναρτώνται οι βαθμοί

Στο κατακόρυφο ανεβαίνει η αγωνία των 1.750 υποψηφίων της Μαγνησίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς αύριο Παρασκευή, εκτός απροόπτου, αναρτώνται οι βαθμοί και θα μπορούν να πηγαίνουν στα Λύκεια για να ελέγξουν τις καταστάσεις που θα έχουν αναρτηθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν μόνο τον κωδικό τους στην αναρτημένη κατάσταση, όπως και την βαθμολογία τους ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι το όνομα τους.
Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τη βαθμολογία του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε τη Δευτέρα προς τα βαθμολογικά κέντρα ζητούσε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε έως το πρωί της Πέμπτης να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να ξεκινήσει η αποστολή – διακίνηση των δεμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Τονίζεται ότι στο μεταξύ συνεχίζεται η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψήφιων σχετικά με τις προτιμήσεις στις σχολές που επιθυμούν να περάσουν, ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο και οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Σημειώνεται ότι για την επίσπευση των διαδικασιών βαθμολόγησης τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ διαμαρτυρόμενη για το “για το ασφυκτικό πλαίσιο” κάτω από το οποίο οι βαθμολογητές καλούνται να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, επισημαίνοντας ότι τα στενά χρονικά όρια δεν αρκούν για την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και της καταχώρησης των βαθμολογιών και έτσι ζητούσαν εύλογη παράταση της διαδικασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.