Στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Tο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, επισκέφτηκε την Τρίτη 21/06/22 το Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο του έργου, Καθηγητή Νικόλαο Κατσούλα, Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS + “Full steam ahead” που υλοποιεί το σχολείο σε συνεργασία με σχολεία της Εσθονίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας.
Το θερμοκηπιακό πάρκο, το οποίο προάγει την βιοκαλλιέργεια σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, είναι ένα ερευνητικό έργο που στοχεύει στην μεγιστοποίηση αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας παραγωγής λαχανοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές αγρο-οικολογικές πρακτικές οι οποίες συνδυάζονται με τεχνολογίες ρομποτικής και πληροφορικής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσούλας παρουσίασε στους στους επισκέπτες πώς, με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, ελέγχεται η θρεπτικότητα του υποστρώματος της υδροπονικής καλλιέργειας και πώς, με ένα αυτόματο σύστημα, διατηρούνται σταθερές οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας του θερμοκηπίου. Τους επισκέπτες εντυπωσίασε το αυτοματοποιημένο σύστημα ανακύκλωσης του νερού καθώς και η πρωτοπόρα μέθοδος παραγωγής βιολιπάσματος από την εκτροφή ψαριών.
Μετά την ξενάγηση, ο κος Κατσούλας απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Σοφία Μεντσιβίρη και Γεωργία Λουκίδου. Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Δημήτριος Αποστόλου. Διευθυντής της σχολικής μονάδας: Δημήτριος Μπαζιάνας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.