Στο υπουργείο Υγείας οι ελλείψεις γιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

«Λόγω της κατάστασης και ανησυχίας που επικρατεί, χάνονται πολλά μοσχεύματα από εγκεφαλικά νεκρούς, που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές»
Επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας στον Βασ. Κικίλια

Στο υπουργείο Υγείας γνωστοποιούν το θέμα της έλλειψης γιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στο Νοσοκομείο Βόλου γενικότερα, οι νεφροπαθείς, με επιστολή τους στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον οποίο προσκαλούν να κάνει επίσκεψη στο «Αχιλλοπούλειο».

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι», αναφέρει ότι εδώ και πολύ καιρό επισημαίνει στους αρμόδιους φορείς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και ζητά την άμεση επίλυση των αιτημάτων αυτών.
«Ο σύλλογός μας αριθμεί 270 μέλη εκ των οποίων, οι 90 ασθενείς κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές, 105 στη Μ.Ν.Τ. του Νοσοκομείο Βόλου και καταλαβαίνετε πως οτιδήποτε προκύψει όλοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο μας», αναφέρει προς τον υπουργό.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι εδώ και καιρό ζητά την πρόσληψη ενός επιμελητή γιατρού και ενός επικουρικού, καθώς ο Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σήμερα στελεχώνεται από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό και μία γενική ιατρό που τελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση 105 αιμοκαθαρόμενων, τους μεταμοσχευμένους και χρόνια πάσχοντες, 30 ασθενείς σε πλύση περιτοναϊκής συν τα έκτακτα.
«Γίνεται αντιληπτό από την περιγραφείσα κατάσταση η σοβαρότητα του ζητήματος. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση συντήρηση της Μονάδας για την άψογη λειτουργία της. Τα προβλήματα υπολειτουργίας των κλινών και της έλλειψης αναλώσιμων υλικών, δεν εκλείπουν από την μονάδα και την καθημερινότητά μας», επισημαίνουν οι ασθενείς.

Ακόμη, ο Σύλλογος Νεφροπαθών ζητά την άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, τονίζοντας ότι καθημερινά υπάρχουν διαμαρτυρίες ασθενών, νεφροπαθών και μη, για την έλλειψη εξειδικευμένου και μόνιμου προσωπικού.

Τέλος, τονίζει ότι έχει ενημερωθεί για την επικείμενη λήξη των συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, σε λίγους μήνες και τότε θα αντιμετωπίζουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο σύλλογος εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απομείναντες Ιατρούς (Διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς και ειδικευόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό) που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών και σημειώνει ότι ο Νομός Μαγνησίας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών όλο το χρόνο και αντιλαμβάνεστε την αυξημένη επισκεψιμότητα στο Νοσοκομείο μας από πάσχοντες και έκτακτα που κάνουν αναγκαία την επίλυση των ζητημάτων μας.

Τέλος, αναφέρει προς τον υπουργό ότι θα χαρεί πολύ, ο υπουργός με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτείτε από κοντά το Νοσοκομείο μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.