Στον εισαγγελέα θα προσφύγει η αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα

Μετά και τις καταγγελίες της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου

Στον εισαγγελέα σκοπεύει να προσφύγει τις επόμενες μέρες η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσσα Μορφογιάννη, για το θέμα των αδέσποτων και με αφορμή ανακοίνωση και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, που ενέκρινε ομόφωνα την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης για την προμήθεια τροφών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δημοτικού Καταφυγίου διάρκειας ενός έτους από τη σύμβαση, με διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού.
Η κ. Μορφογιάννη έκανε λόγο για παρανομίες, είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν καταστατικά και σύλλογοι πίσω από τις Φιλοζωικές και πρόσθεσε ότι έψαχνε να βρει τι ήταν αυτό που έβλεπε στο βίντεο της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Αρχικά, ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε να πληροφορηθεί αν ανέλαβε καθήκοντα ο κτηνίατρος Κων. Παγουρτζής, για την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων, για να απαντήσει η αντιδήμαρχος ότι ο διαγωνισμός έγινε εδώ και τρεις εβδομάδες και το θέμα βρίσκεται στην Περιφέρεια. Σε ερώτηση τι γίνεται στο μεσοδιάστημα, η κ. Μορφογιάννη απάντηση ότι βοηθάει ο κτηνίατρος την κατάσταση.
Η αντιδήμαρχος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα πάει στον εισαγγελέα για το θέμα, με την αυτοψία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, γιατί έψαχνε να βρει τι ήταν αυτό που έβλεπε στο βίντεο της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικού αν τηρήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με τις Φιλοζωικές που είχε υπογραφεί, η αντιδήμαρχος απάντησε ότι τηρήθηκε από την πλευρά του Δήμου και πρόσθεσε ότι τους κάλεσε και ζήτησε τη συνεργασία τους, ξανά.
Ο Μιχ. Μιτζικός είπε ότι θα το ψηφίσει αλλά θέλει να γνωρίζει αν το κονδύλι 20.000 € θα πιάσει τόπο. Όπως ανέφερε, πρέπει να γίνει μια συζήτηση δημόσια, έπρεπε να κληθούν και στην Οικονομική οι Φιλοζωικές. «Μετά από τρία χρόνια το πρόβλημα υπάρχει, ο απολογισμός δεν είναι θετικός», τόνισε ο Μιχ. Μιτζικός.

Ο Μαργ. Πατσιαντάς ρώτησε τι θα μάθουμε σύντομα από τον εισαγγελέα που θα προσφύγει και η αντιδήμαρχος είπε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι παράνομα.
«Ο κόσμος αυτοκτονεί και πεινάει και δεν μιλάει κανείς, αλλά σας πιάνει η ευαισθησία μόνο για τα αδέσποτα» είπε η Νατάσσα Μορφογιάννη, για να απαντήσει ο Μαργ. Πατσιαντάς, ότι η παράταξή του τουλάχιστον αναφέρεται στα αίτια εδώ και χρόνια. «Δεν έπρεπε να συγκρίνει η αντιδήμαρχος τα αδέσποτα με το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα», είπε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι πάει γυρεύοντας η αντιδήμαρχος και πρέπει να τα ακούσει. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτησή της, να συγκρίνει τους εξαθλιωμένους με τα σκυλιά. Θύμισε ότι τα αδέσποτα ήταν προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και πρόσθεσε ότι «όταν αναφερόμαστε σε θέματα που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση περί άλλων τυρβάζετε. Δεν κάνετε κάτι για να σταματήσετε τις αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση, αλλά υπερασπίζεστε αυτές τις πολιτικές», είπε.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και μέλος της επιτροπής Απ. Ζαρκάδας ζήτησε από το Νάνο προτάσεις γιατί κάνει μόνο κριτική.
Ο Απ. Νάνος είπε ότι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και το ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανατρέψει αυτή την πολιτική, ενώ η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα κόμματα που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.