Στον Βόλο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «EXPLORA I»

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «EXPLORA I» σημαίας Μάλτας, της εταιρείας MSC, κατέπλευσε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, στο Λιμένα Βόλου.
Το κρουαζιερόπλοιο, παραδόθηκε στις 20 Ιουλίου 2023, στο ναυπηγείο Monfalcone του Fincantieri, ξεκινώντας ναυπήγηση στις 10 Ιουνίου 2021.
Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από τον Πειραιά, μεταφέρει 365 επιβάτες και 638 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από Ιταλία, ΗΠΑ και Ισπανία και θα παραμείνει στο Λιμένα του Βόλου για 13 ώρες και θα αποπλεύσει αργά το απόγευμα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Το πλοίο υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Δημήτριο Ζαραζάνη και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου.
Από την πλευρά του, ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τον Ιταλό πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου κ. Pietro Sinisi κι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Ο κ. Αναγνώστου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο για το αν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κατά την πρόσδεση στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων, αλλά και για τις συνθήκες προσέγγισης του συγκεκριμένου σε άλλα λιμάνια. Ο πλοίαρχος από την πλευρά του, επεσήμανε ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα προσέγγισης, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο έχει προγραμματίσει κι άλλους κατάπλους στο λιμάνι του Βόλου μέχρι τέλος του έτους.
Επισημαίνεται ότι, μετά από χρόνια, η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει ξανά, το λιμάνι του Βόλου ως προορισμό και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αναγνώστου, εκφράζει τις ευχαριστίες του, για την υλοποίηση της υπόσχεσης που δόθηκε, στο πλαίσιο των συναντήσεων κι επαφών που είχε το περασμένο διάστημα, με εκπροσώπους της MSC, για την προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων, από το 2024 και στο λιμάνι του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.