Στους αείμνηστους διευθυντές (γυμνασιάρχες, λυκειάρχες και καθηγητές) του 1ου Λυκείου Βόλου, θα είναι αφιερωμένη η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση, των συνταξιούχων καθηγητών του 1ου Λυκείου Βόλου, στο κέντρο «Αύρα» του Αναύρου, την Τετάρτη, 10η Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 1 μ.μ.
Οι εν λόγω διευθυντές είναι κατά σειρά θητείας οι εξής: 1) Αλεξίου Γεώργιος, φιλόλογος, 2) Ματζώρος Κων/νος, μαθηματικός, 3) Ζήσης Τιμολέων, φιλόλογος, 4) Σταθάκης Άγγελος, φιλόλογος, 5) Γκακνής Ευστάθιος, μαθηματικός 6) Μωραΐτης Μαργαρίτης, φιλόλογος, 7) Φιλάρετος Αργύριος, φυσιογνώστης, 8) Κόρρος Ευάγγελος, μαθηματικός, 9) Αβραμίδης Κων/νος, μαθηματικός και 10) Σταμοβλάσης Παρασκευάς, φιλόλογος.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους διευθυντές με τους οποίους υπηρέτησαν και συνεργάστηκαν οι συνταξιούχοι καθηγητές, οι οποίοι πέρασαν από το ιστορικό αυτό σχολείο, το πρώτο που ιδρύθηκε, αμέσως μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τον τουρκικό ζυγό, το 1881. Το σχολείο, στο οποίο αναπτύχθηκε η σπάνια βιβλιοθήκη με τα πολυάριθμα διδακτικά και άλλα βιβλία του 19ου και 20ού αιώνα, με τα τρία αναμνηστικά λευκώματα που άρχισαν να εκδίδονται από το 1996, το μοναδικό στην περιφέρειά μας Σχολικό Μουσείο και το ηλιακό ρολόι που στολίζει το προαύλιο.































