Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα για το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο

Αντίδραση για το νομοσχέδιο που φέρνει συγχώνευση των οργανισμών και προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις

Την απόσυρση νομοσχεδίου, που φέρνει συγχώνευση των οργανισμών και προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις ζητούν εργαζόμενοι και ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και πραγματοποιούν ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου έξω από τα κτήρια του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, Γεωργίου Καρτάλη 48, στις 18.00.
Στο σημείο της συγκέντρωσης, θα διανεμηθούν πολύχρωμα μπαλόνια που συμβολίζουν την πολυχρωμία και τον πλουραλισμό των προγραμμάτων και των υπηρεσιών, το δικαίωμα στην επιλογή και το δικαίωμα πρόσβασης όλων σε δομές δημόσιας υγείας. Θα ακολουθήσει πορεία με μουσική με σημείο κατάληξης τον Αγ. Νικόλαο.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ «το Υπουργείο Υγείας, με μία αιφνιδιαστική κίνηση, ανακοίνωσε τη συγχώνευση όλων των εγκεκριμένων δημόσιων οργανισμών και προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις σε έναν συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό και απρόσωπο υπερφορέα ονόματι ΕΟΠΑΕ- Εθνικός οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2019, που εν μία νυκτί κατήργησε τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και όλες τις διοικητικές του διαδικασίες, διορίζοντας το διοικητικό του συμβούλιο».
Το εν λόγω νομοσχέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταργεί την ταυτότητα, τη διάρθρωση και την αυτονομία των φορέων πρόληψης και απεξάρτησης, πλήττει την ποικιλομορφία των θεραπευτικών προτάσεων και τον προσωποκεντρικό τους χαρακτήρα, καταργεί το συνεχές της θεραπείας, απειλεί το δημόσιο χαρακτήρα της πρόληψης και της απεξάρτησης, υποβαθμίζει τον πολυπαραγοντικό χαρακτήρα της εξάρτησης, αγνοεί το κοινοτικό πλαίσιο παρέμβασης συνολικά στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.