Συγκέντρωση και πορεία για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Βασ. Μάγγου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα έξω από τα δικαστήρια του Βόλου πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλεια του Βασίλη Μάγγου, ενώ στις 9 το βράδυ δεκάδες συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στο κέντρο του Βόλου.

«Έναν χρόνο μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε», είναι το μήνυμα που είναι γραμμένο σε πανό που ανήρτησαν έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, ενώ ζητούν την καταδίκη αυτών που ευθύνονται για το θάνατο του και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου Γιάννης Χατζηγιάννης σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο θάνατος του Β. Μάγγου “δημιούργησε ένα κίνημα για να αναδειχθούν οι συνθήκες του θανάτου του”. Υπενθύμισε το ξυλοδαρμό του από τους αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια, στο όχημα μεταφοράς και στην αστυνομία στις 14/6/2020, μετά την προσαγωγή του, καθώς συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια. “Ένα χρόνο μετά και μετά τις επιθέσεις της αστυνομίας σε πολίτες στη Ν. Σμύρνη, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο. Θέλουμε να σταματήσει η τρομοκρατία ενός λαού που αγωνίζεται και υποφέρει να τιμωρηθούν οι ένοχοι”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.