Συγκέντρωση στον Βόλο- «Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα παίζουν με τη φωτιά του πολέμου»

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου συμμετέχει στις Πανελλαδικές Αντιιμπεριαλιστικές Δράσεις που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού και τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση ” Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα παίζουν με τη φωτιά του πολέμου. Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Ουκρανία δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντίθετα στοχοποιούν ακόμη περισσότερο τη χώρα και το λαό μας που είναι μπροστά στον κίνδυνο αντιποίνων.

Είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία και το Λίβανο, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα, με την παρουσία ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμμετοχή και της Ελλάδας, η πολεμική αντιπαράθεση Ισραήλ – Ιράν, διαμορφώνουν τους όρους για γενίκευση του πολέμου και ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως”. Να μην ξεχνάμε ότι ο Βόλος και η Λάρισα είναι αμερικανικές βάσεις και σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου είμαστε στους πρώτους στόχους. Ο ελληνικός λαός, είναι στη δίνη μεγάλων κινδύνων!

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

• Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων. Να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θά­λασσα.

• Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

• Να τερματιστούν η σφαγή στη Γάζα και η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 23/4 στον Αγ. Νικόλαο στις 7:00 μμ και σε πορεία που θα καταλήξει στο λιμάνι”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.