Σύλλογος Π. Λιμεναρχείου – Παλαιών: Θα συνεχίζουμε να ζητάμε, ικανοποίηση αν φύγει και το σκραπ

Φωτό αρχείου. Στιγμιότυπο μετά απ την δεύτερη κακοκαιρία

«Θα συνεχίζουμε να ζητάμε κι από τους υπόλοιπους φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΟΛΒ και να υλοποιήσουν τα έργα για τα οποία είναι υπεύθυνοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών. Όπως τονίζεται, «από την πρώτη μέρα που η γειτονιά μας πλημμύρισε, δημιουργώντας τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες επιχειρήσεις αναδείξαμε, επισημάναμε και διεκδικήσαμε μια σειρά από ζητήματα.
1. Τον τοίχο στο λιμάνι που ήταν βασική αιτία για το μέγεθος της πλημμύρας, αφού λειτούργησε ως φράγμα, εμποδίζοντας τα νερά να διαφύγουν στην θάλασσα.
2. Τον κόμβο στο ύψος του ΟΣΕ, που εξαιτίας του προβληματικού τρόπου κατασκευής του, ήταν η αιτία που μεγάλος όγκου νερού οδηγήθηκε και έπνιξε τη γειτονιά μας
3. Η έλλειψη ουσιαστικού αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή και η αναγκαιότητα πραγματικής αποκατάστασης του δικτύου αγωγών αποχέτευσης και όμβριων.
Πρόσφατα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου προχώρησε στο γκρέμισμα του τοίχου και στην αντικατάστασή του με κάγκελα. Βέβαια απομένει να γίνει και ο καθαρισμός, μετά από 5 μήνες της λάσπης που υπάρχει στο εσωτερικό του λιμένα. Σε κάθε περίπτωση το γκρέμισμα του τοίχου μας γεμίζει ικανοποίηση, γιατί πλέον διαφαίνεται ότι παρά τις καθυστερήσεις, αρχίζουν και υλοποιούνται ορισμένα πράγματα που βελτιώνουν την κατάσταση στην περιοχή και τα οποία ως Σύλλογος είχαμε διεκδικήσει επανειλημμένως στις συναντήσεις που είχαμε πραγματοποιήσει με τη διοίκηση του ΟΛΒ.
Την ακόμη μεγαλύτερή μας ικανοποίηση θα εκφράσουμε, όταν ο ΟΛΒ προχωρήσει και στην απομάκρυνση του σκραπ, που για πάρα πολλά χρόνια επιβαρύνει την περιοχή μας αλλά και ολόκληρη την πόλη του Βόλου. Είναι άλλωστε η δεύτερη δέσμευση που πήραμε κατά τις συναντήσεις που κάναμε. Η απομάκρυνση του σκραπ εντός του 1ου τριμήνου του 2024, είναι μάλιστα κάτι για το οποίο ο ΟΛΒ έχει υπογράψει και υποχρεούται να το υλοποιήσει.
Από την πλευρά μας, ως Σύλλογος Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών, θα συνεχίζουμε να ζητάμε κι από τους υπόλοιπους φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΟΛΒ και να υλοποιήσουν τα έργα για τα οποία είναι υπεύθυνοι ( Δήμος, ΔΕΥΑΜΒ, Περιφέρεια, ΟΣΕ).
Είναι σημαντικό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στις πλημμύρες και τις ανυπολόγιστες ζημιές και η περιοχή των Παλαιών και οι κάτοικοί της να αποκτήσει την ποιότητα διαβίωσης που της αντιστοιχεί. Το ίδιο και το σύνολο της πόλης μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.