Συμφωνία για την επιδημιολογική μελέτη νεοπλασιών στη Μαγνησία

Μεταξύ Νοσοκομείου, Πανεπιστημίου και Ιατρικού Συλλόγου

Συμφώνησαν Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο και Ιατρικός Σύλλογος στη διεξαγωγή επιδημιολογικής μελέτης των νεοπλασιών στη Μαγνησία σε συνάντηση που έγινε χθες Τετάρτη στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίου Δραμητινού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συζήτηση αναλύθηκαν, η αναγκαιότητα, ο σκοπός, οι στόχοι της μελέτης, αλλά και οι δυνατότητες χρηματοδότησής της για την ομαλή διεξαγωγή της.

Αποφασίστηκε οργάνωση της αναδρομικής φάσης της, η δυνατότητα συλλογής και επεξεργασίας των στοιχείων της τρέχουσας περιόδου καθώς και η μεθοδολογία οργάνωσης της καταγραφής της προοπτικής της φάσης.

Κρίθηκε σκόπιμο τις επόμενες μέρες να γίνει συνάντηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προοπτική ένταξης της μελέτης στα προγράμματα της Περιφέρειας και πιθανή συμμετοχή των άλλων Νομών της Θεσσαλίας σε αυτή, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου.

Τέλος καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις για την επιστημονική σύνταξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τη συνάντηση εκτός του κ. Δραμητινού παραβρέθηκαν ο πρύτανης του Π.Θ. Γιώργος Πετράκος, ο αναπληρωτής πρύτανης Ζήσης Μαμούρης, ο καθηγητής επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Π.Θ. Χρήστος Χριστοδούλου, ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γιώργος Σταμπουλής, η καθηγήτρια Φυσιολογίας του Π.Θ. Αποστολία Χατζηευθυμίου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης και ο νεφρολόγος, εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παύλος Μαλινδρέτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.