Συμμετοχή και διακρίσεις στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League

Για την ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν/ Ιωνίας Βόλου «Π. Κατσιρέλος», Robo_Friends

Το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Τελικός Διαγωνισμός Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν/ Ιωνίας Βόλου «Π. Κατσιρέλος», Robo_Friends, κέρδισε τη συμμετοχή της στον τελικό από τον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 18 Φεβρουαρίου 2023.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, η «παρουσία και μόνο της ομάδας στον μεγάλο τελικό διαγωνισμό ρομποτικής, αποτελούσε τεράστια επιτυχία και αναγνώριση των κόπων και της προσπάθειας των παιδιών, τα οποία για επτά συνεχόμενους μήνες προετοιμάζονταν σε δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστα μέσα για το επίπεδο του διαγωνισμού.
Στον τελικό της Θεσσαλονίκης, τα παιδιά της ομάδας του σχολείου κατέλαβαν αρχικά την 9η θέση στο robot game του διαγωνισμού, γεγονός που τους οδήγησε στη συμμετοχή τους στο Robot Cup, έναν παράλληλο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν μόνο οι 16 καλύτερες ομάδες του Robot Game!
Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης ανακοινώθηκαν τα βραβεία, όπου η ομάδα Robo_Friends κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Motivate award, ως η ομάδα που έδωσε κίνητρα και ενέπνευσε τις άλλες ομάδες με τον τρόπο και τα μέσα, με τα οποία εργάστηκε όλον αυτόν το καιρό και διακρίθηκε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι 15 πρώτες ομάδες στη γενική κατάταξη, δηλαδή στο σύνολο των βαθμολογιών του robot game, innovation project, robot design και core values. Η ομάδα μας κατέκτησε την 11η θέση, η οποία αποτελεί και υποψηφιότητα για πρόκριση σε παγκόσμιους διαγωνισμούς !!!
Ο απολογισμός της αποστολής της ομάδας στον τελικό ήταν θετικότατος, καθώς πέρα από τις διακρίσεις, τα παιδιά κέρδισαν τις εντυπώσεις των κριτών και των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων για το ήθος, τη συμπεριφορά και την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν καθ’όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Επίσης, υπήρξε σημαντικότατη βοήθεια και υποστήριξη από τον σύλλογο γονέων του σχολείου μας, με την υποδειγματική οργάνωση της μετακίνησης και διαμονής στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και από τους γονείς των μαθητών οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια και στήριξη στα παιδιά καθ’όλη τη διάρκεια του διημέρου του διαγωνισμού.
Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα, και όλα τα παιδιά του σχολείου υποδέχτηκαν με απίστευτο ενθουσιασμό και συγκίνηση την υπέροχη ομάδα τους, που με τη λαμπρή πορεία και το εξαιρετικό αποτέλεσμα, θα αποτελέσει έμπνευση και όραμα για τα μικρότερα παιδιά του σχολείου!
Την ομάδα ρομποτικής του σχολείου αποτελούν οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης, Παντελής Αποστολόπουλος, Κυριάκος Καλιατσάς, Λεντιόν Καντιόλλι, Δημήτρης Κόντης, Δημήτρης Καραμανλής, Στράτος Κωλέττης, Μάξιμος Μακρής, Αθανάσιος Μπαλατσός, Κωνσταντίνα Φούντα και ο προπονητής/εμψυχωτής της ομάδας και εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου Ζαμπέτογλου Γιώργος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.