Σύμπραξη ΤΟΜΥ Αγριάς, Δημοτικών Σχολείων και ΚΥ Αργαλαστής στην ενημέρωση κατά του καπνίσματος

Με σκοπό την συνεχή ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του πληθυσμού παγκοσμίως, η 31η Μαΐου έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προάγει την ιδέα του «Grow Food,Not Tobacco – Καλλιεργείστε Φαγητό και  Όχι Καπνό».

Με γνώμονα την προαγωγή της δημόσιας υγείας, η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγριάς Βόλου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και τα δημοτικά σχολεία (10 Αγριάς, 20 Αγριάς και Δημοτικό Κάτω Λεχωνίων) έχουν προγραμματίσει διήμερη δράση ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης στον ευρύτερο πληθυσμό της Αγριάς και του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα:

-30 Μαΐου 2023: Ενημέρωση  πληθυσμού ηλικίας 40-65 καπνίζοντες και πρώην καπνίζοντες και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων εντός της δομής της ΤΟΜΥ Αγριάς.

-31 Μαΐου 2023: Σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής  θα γίνει ατομική συμβουλευτική και  παρουσίαση καλλιτεχνικού περιεχομένου κατά του καπνίσματος, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Αγριάς και ώρα 10:00-12:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 24280-92223.

Οι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται  με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται  στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.