Συνάντηση για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών της Μαγνησίας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στελεχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στο Αστυνομικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Δρ Σωκράτης Σαβελίδης και στελέχη της Εκπαίδευσης, συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Βασίλειο Καραΐσκο και με κορυφαία στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και συνομίλησαν μαζί τους σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο κλίμα.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η ασφάλεια των μαθητών, των μαθητριών και των σχολικών δομών της Μαγνησίας σε πλήθος τομέων, όπως η οδική ασφάλεια, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η αποτροπή χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, η προστασία των δομών και υποδομών των σχολικών μονάδων. Πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση δια της οποίας συμφωνήθηκε και δρομολογήθηκε η υλοποίηση καινοτόμων διαδικασιών, για την προστασία των μαθητών και των μαθητριών, οι οποίες αφού υλοποιηθούν μπορεί να αποτελέσουν πρότυπο σε πανελλήνιο επίπεδο. Όλες οι διαδικασίες έχουν σαν βασικό μοχλό τις άριστες σχέσεις των Αστυνομικών Αρχών και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Διευθυντές των Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού αυτές θεμελιώνονται στην κοινή αρχή της προστασίας των μαθητών και των μαθητριών από οποιονδήποτε επιβουλεύεται τις αγνές νεανικές ψυχές τους.

Οι δράσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν αφορούν:
1. Στην ίδρυση δικτύου για την οδική ασφάλεια, στο οποίο θα συμμετέχει η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βόλου και Βορείων Σποράδων, η οποία έχει ήδη εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη για τη συμμετοχή της, η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και βεβαίως η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.
2. Στην ανάπτυξη και υλοποίηση προτύπου προγράμματος ειδικής οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας των μαθητών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου.
3. Στην έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για την οδική ασφάλεια εφήβων μαθητών.
4. Στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων της Μαγνησίας για την αντιμετώπιση φαινομένων διαδικτυακών απειλών στους μαθητές και την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και κάθε είδους εξαρτήσεων.
5. Στην προστασία των δομών και υποδομών των σχολικών μονάδων οι οποίες αποτελούν σπουδαίο στοιχείο της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε να συνεχιστούν, με τον ίδιο ζήλο που χαρακτηρίζει το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η αποτελεσματική συνεργασία των αστυνομικών αρχών με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, η διακριτική και αποτελεσματική προστασία των μαθητών, των μαθητριών και των σχολείων από κακόβουλους εξωσχολικούς παράγοντες, οι ειδικές ενημερώσεις των μαθητών οι οποίες ήδη υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ειδικότερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι επισκέψεις στο Μουσείο του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας από τα σχολεία και η συνέχιση των κοινών δράσεων των οποίων η υλοποίηση κρίνεται σκόπιμη αφού έχουν σα στόχο την προστασία του μαθητή και της μαθήτριας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Καραΐσκος ανέφερε στο Διευθυντή Εκπαίδευσης το κύριο καθήκον της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία του Πολίτη και ιδιαίτερα των νέων, την αμέριστη διάθεση, τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του, για προσφορά στη Σχολική Κοινότητα και την Εκπαίδευση, την απολύτως σύμφωνη γνώμη του για κοινές δράσεις με σκοπό την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών και τον ενθουσιασμό του για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων οι οποίες θα εξυπηρετούν αυτούς τους σκοπούς.

Με τον ίδιο τρόπο ανταποκρίθηκαν και οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συνεργάτες του, ο Α’ Βοηθός του, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Κουλούρης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κ. Διαμαντής Καρβέλης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, Αστυνόμος Α’ κ. Βασίλειος Μπαλατσούκας.

Η συζήτηση έκλεισε με τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων ώστε να πραγματοποιηθούν όλα τα προαναφερθέντα με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των μαθητών, των μαθητριών και των νέων γενικότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.