Συνάντηση Κουρέτα – Παπαπέτρου – Για LNG, ΑΓΕΤ, αέρια ρύπανση και ποιότητα νερού στον Δήμο Βόλου

Σήμερα στη Λάρισα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα είχαν σήμερα το πρωί στη Λάρισα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο».

Η συνάντηση, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας για τον Βόλο, έγινε σε άριστο κλίμα και επιβεβαιώθηκε, και από τις δυο πλευρές, η διάθεση επικοινωνίας και συνεννόησης. Εκ μέρους της «Συμμαχίας», ο κ. Παπαπέτρος έθεσε τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, με κυρίαρχο το θέμα της επένδυσης LNG στον Παγασητικό, για το οποίο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την αρνητική θέση της Περιφέρειας.

Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα του επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επιφυλάχθηκε να το μελετήσει διεξοδικότερα, προκειμένου να έχει αναλυτική ενημέρωση και κατόπιν να εισηγηθεί αναλόγως το συγκεκριμένο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που συζήτησαν οι κ.κ. Κουρέτας και Παπαπέτρος ήταν οι μετρήσεις της αέριας ρύπανσης στην πόλη του Βόλου, αλλά και οι μετρήσεις επί εδάφους για τυχόν βαρέα μέταλλα, καθώς και οι αναλύσεις από πλευράς Περιφέρειας των παραμέτρων καταλληλότητας και ποιότητας του νερού στον Δήμο Βόλου. Όπως τονίστηκε, οι μετρήσεις πρέπει να αφορούν τόσο τα σημεία άντλησης νερού, όσο τα σημεία υδροδότησης. Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε να συνδράμει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εργαστήρια δικά της ή συμβεβλημένων φορέων και να ανακοινώνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, όπως  και τους υποδεικνυόμενους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα αποκατάστασης της οδοποιίας αρμοδιότητας Περιφέρειας στον Δήμο Βόλου και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και το πρόβλημα του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επιλυθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Παπαπέτρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Περιφερειάρχη στα ζητήματα που συζητήθηκαν, για την ενημέρωση που του παρασχέθηκε και για την διάθεση επίλυσης των προβλημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.