Συνάντηση Μαστρογιάννη- Μπασδάνη -Παρουσιάστηκαν οι πέντε άξονες του προγράμματος της Πράσινης Αριστεράς

Ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης, μέλος της Δ.Ε. της Πράσινης Αριστεράς στη Μαγνησία

Συνάντηση της Πράσινης Αριστεράς πραγματοποιήθηκε με το Επιμελητήριο Μαγνησίας προκειμένου να παρουσιαστεί η πρόταση της για την Μαγνησία.

Το μέλος της Δ.Ε. Π. Μαστρογιάννης παρουσίασε τους 5 άξονες του προγράμματος και ανταλλάχθηκαν σκέψης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνη που θεώρησε, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου,  σημαντική την πρωτοβουλία της Πράσινης Αριστεράς για κατάθεση πρότασης τοπικά και σε επαφή με φορείς με παρουσίαση της.

Στη συζήτηση προτάθηκαν τα ζητήματα των ΑΠΕ με όρους και προϋποθέσεις, η αναδιάρθρωση του Αγροτικού Τομέα με βαρύτητα στα σε προϊόντα ονομασίας προέλευσης και τα βιολογικά, η επέκταση των υδροδοτήσεων, η στήριξη του Μικρών Παραγωγών, τα κίνητρα στην εκπαίδευση για άμιλλα, η επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών, η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την οικονομία και η αξιοποίηση του τοπικά για την ανάπτυξη της Μαγνησίας καθώς και η εξισορρόπηση εισαγωγών – εξαγωγών.

Επίσης σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και πρέπει να επιλυθούν : τα υποστηρικτικά αντίμετρα, η επιδότηση του Νομού, η απορρόφηση των ανατιμήσεων στην ενέργεια, η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, η επιστρεπτέα προκαταβολή, η επιχορήγηση επιχειρήσεων για δημιουργία θέσεων εργασίας, η δημιουργία δικτύων επιχειρήσεων ή συστάδων μικρών επιχειρήσεων, η έλλειψη ρευστότητας, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου και η δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου δράσεων για μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου. Τέλος τονίστηκε ότι η Πράσινη επιχειρηματικότητα είναι μια σύγχρονη μορφή οικονομικής δραστηριότητας που πρέπει να παίρνει σοβαρά υπόψη την περιβαλλοντική διάσταση, αντιμετωπίζοντας την σαν ευκαιρία και όχι σαν εμπόδιο.

Συμφωνήθηκε να είναι σε επαφή και επικοινωνία οι δύο φορείς προκειμένου να υπάρχει αλληλοενημέρωση, συνεργασία και προώθηση κοινών στόχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.