Συνάντηση Σαβελίδη και Πολύζου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οργανωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο «Άνθιμος Γαζής» μεταξύ του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεωργίου Πολύζου, ενόψει της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι προϊστάμενες Εκπαιδευτικών Θεμάτων των δύο Διευθύνσεων, κ. Ρηγώ Φασουράκη, για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και κ. Νικολέτα Τσιουμάρη, για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, Δημήτρης Μπαζιάνας, Ελένη Σαλάτα και Περικλής Φασουράκης, όπως επίσης και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή.

Η συνάντηση αποτέλεσε ουσιαστική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού ενεργειών για τη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της ήδη άριστης συνεργασίας των δύο Διευθύνσεων κατά το σχολικό έτος 2026-27.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε διοικητικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως η ορθολογική αξιοποίηση και κατανομή εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η βελτιστοποίηση διοικητικών διεργασιών μέσω συστηματικής ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειρίας μεταξύ των στελεχών των δύο υπηρεσιών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν κοινές εκπαιδευτικές και κοινωνικές προτεραιότητες: η πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, η ενίσχυση της συμπερίληψης και της ισότιμης συμμετοχής, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η αειφορία, η καλλιέργεια της κοινωνικής ευθύνης και του εθελοντισμού, καθώς και δράσεις αλληλεγγύης, όπως η προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η ΔΔΕ Μαγνησίας έχει ήδη αναπτύξει σχετικές πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον τομέα της Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Κοινή επιδίωξη αποτελεί επίσης η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τους Δήμους, υγειονομικούς και κοινωνικούς φορείς και γενικότερα τους θεσμούς της τοπικής κοινωνίας.

Η συνεργασία αυτή μπορεί να προσφέρει απτά οφέλη: καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διοίκηση, περισσότερες κοινές δράσεις για μαθητές, ουσιαστικότερη υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων, ενίσχυση της ασφάλειας και της συμπερίληψης στα σχολεία και ισχυρότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία. Στόχος παραμένει ένα σύγχρονο, συνεργατικό και κοινωνικά υπεύθυνο εκπαιδευτικό περιβάλλον, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.