Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»: Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της επιχείρησης «Μαλαματίνα»

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» καταδικάζει με ανακοίνωσή του την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία , όπως σημειώνει χαρακτηριστικά με τις συλλήψεις, την παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να ανακληθούν οι απολύσεις 15 συναδέλφων τους και να υπογραφεί επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με αύξηση μισθών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου «Ένας αγώνας δίκαιος στις σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας κόντρα στο μπαράζ συνεχόμενης αντεργατικής πολιτικής από την κυβέρνηση ΝΔ, στις συνθήκες βαριάς ακρίβειας, με την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και αβάσταχτες ανατιμήσεις σε ενέργεια  που δεν έχουν τελειωμό.

Δεν φτάνει που εδώ και χρόνια, με τις αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων,  καταδικάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε μισθούς πείνας, καθορίζοντας με νόμο τον κατώτερο μισθό, δεν φτάνει που με τους νόμους τους βάζουν εμπόδια στην υπογραφή ΣΣΕ, η κυβέρνηση έρχεται να καταστείλει και όποιον διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, αναλαμβάνοντας «εργολαβικά» την υπεράσπιση των μετόχων και ιδιοκτητών του ομίλου. Χρησιμοποιώντας το αντιαπεργιακό νομοθετικό πλαίσιο του νόμου Χατζηδάκη για να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους, για να «σπάσουν» την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου ζητεί άμεσα από την κυβέρνηση την απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο της απεργίας. Να γίνουν δεχτά από την εργοδοσία τα δίκαια αιτήματα του σωματείου: Να γυρίσουν πίσω οι 15 απολυμένοι και να δοθούν αυξήσεις στους εργάτες μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, «Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι»».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.