Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο Βόλου

Απ΄το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Βόλου», και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Ο καθιερωμένος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου» και αρχαιολογικούς χώρους, ξεκινά και φέτος, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.
Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», προτείνουν στους μαθητές και τους γονείς, ένα κύκλο ξεναγήσεων στο Μουσείο Βόλου, καθώς και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μία φορά το μήνα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή.
Από το Υπουργείο Πολιτισμού, ισχύει η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία- αρχαιολογικούς χώρους, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου, κα Μελίνα Κωστίδη, θα ξεναγεί τους ενδιαφερόμενους, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται, τόσο στις αίθουσες του Μουσείου, όσο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Για τις επόμενες πρώτες Κυριακές, θα ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα, από κοινού, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Η έναρξη του κύκλου, θα γίνει από αυτή την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, με την επίσκεψη, στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την ξεναγό κα. Μελίνα Κωστίδη . Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας κα. Ελένη Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με ‘’Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι’’ και πως ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, γεμίζει ήχους ,μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής τα οποία καλούνται να ζήσουν και οι μαθητές την Κυριακή.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι, ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και [email protected].

Η ξενάγηση στο χώρο, θα ξεκινήσει στις 11.π.μ.. Η μετάβαση στο Διμήνι θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Ωστόσο θα εξεταστεί η περίπτωση,(χωρίς να αποτελεί δέσμευση) εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται ή δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης, να δρομολογηθεί με αντίστοιχο αντίτιμο μικρό λεωφορείο (η αναχώρηση από Βόλο στην περίπτωση που γίνει με λεωφορείο, θα προγραμματιστεί στις 10.30 π.μ.). Αναφορικά με το τελευταίο, θα πρέπει να δηλωθεί εξαρχής η επιθυμία, με τη δήλωση συμμετοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.