Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

φωτό αρχείου

Με 49 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να προωθηθούν υπηρεσιακά ζητήματα, τα οποία κρίνονται απολύτως αναγκαία στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.
Το σώμα θα λάβει αποφάσεις για παραχωρήσεις χρήσης δημοτικών χώρων, για την επιχορήγηση πολιτιστικών, αθλητικών, συλλόγων και σωματείων, καθώς και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών της Διεύθυνσης Πρασίνου.

Επίσης θα τροποποιήσει την υπ’ αριθμ. 187/2019 απόφαση του Δ.Σ., σχετικά με τον καθορισμό του τρόπου καταβολής των τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2019, θα λάβει απόφαση απόφασης για την αποδοχή των όρων χρηματοδότησης της πράξης «Αποκατάσταση και επανάχρηση οικίας Αδαμόπουλου – Δημιουργία Κέντρου Mελετών και Ερευνών “Τζόρτζιο ντε Κίρικο”» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2018» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2018” του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το Δ.Σ. θα αποφασίσει την κατανομή και απόδοση επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών Β’ δόσης έτους 2019, αποζημίωση των εθελοντών σχολικών τροχονόμων για το πρώτο εξάμηνο του 2019 και κάλυψη δαπάνης για την προμήθεια γάλακτος ως μέσο ατομικής προστασίας των εργαζομένων με σύμβαση έργου, καθαριστριών/στων των σχολείων.

Ακόμη, αναμένεται να αποφασίσει την χορήγηση παράτασης εργοταξιακής παροχής ρεύματος για κοινωνικούς λόγους έως 31/12/19.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθουν τα θέματα λήψης απόφασης για την αναδιαμόρφωση δρομολογίων των Αστικών Γραμμών Νο2 & Νο4 και αναδιάταξη της αφετηρίας που βρίσκεται επί των οδών Σέκερη και Ζάχου και έγκρισης μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων από την λειτουργία καταστήματος τροφίμων στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη και Γαλλίας, όπως και η τροποποίηση Λεωφορειακής Γραμμής Νο 6 και η δημιουργία Νέας «Πολιτιστικής Διαδρομής» – Λεωφορειακής Γραμμής Νο 16.

Τέλος, θα εγκρίνει αποφάσεις Δ.Σ. Νομικών Προσώπων για αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από το Δήμο στον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., καθορισμό διδάκτρων για τους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς των παιδιών που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, περιόδου Σεπτέμβριος 2019 – Ιούλιος 2020, τον καθορισμό κριτηρίων και απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή παιδιών στους βρεφικούς – παιδικούς σταθμούς για την περίοδο Σεπτέμβριος 2019 – Ιούλιος 2020” και καθορισμού τιμολογίων μεταφοράς παιδιών από και προς τους παιδικούς σταθμούς.
Τέλος, θα λάβει απόφαση για τον καθορισμό διδάκτρων του ΔΙΕΚ για το εκπαιδευτικό έτος 2019 – 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.