Συνελήφθη Βολιώτης φαρμακοποιός για παράνομη διάθεση ναρκωτικών χαπιών

Με πλαστές ιατρικές χορήγησε 2.220 χάπια τον τελευταίο μήνα

Για παράνομη διάθεση και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, συνελήφθησαν ένας 30χρονος τοξικομανής και ένας 47χρονος φαρμακοποιός από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Επιπλέον, ο φαρμακοποιός κατηγορείται για παράνομη διάθεση ναρκωτικών χαπιών με την εκτέλεση 13 ακόμη πλαστών συνταγών και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ εκτιμάται ότι τον τελευταίο μήνα «εξαργύρωσε» 14 πλαστές συνταγές και έδωσε περίπου 2220 χάπια.

Αρχικά αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον 30χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πέντε πλαστές συνταγές, στο όνομα συνταξιούχου γιατρού του Βόλου.
Ο χρήστης ομολόγησε ότι την Τετάρτη με μια επίσης πλαστή συνταγή προμηθεύτηκε 360 χάπια από φαρμακείο του Βόλου.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο φαρμακείο, στο Βόλο, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος είχε «εξαργυρώσει» ακόμη 13 πλαστές ιατρικές συνταγές, χορηγώντας συνολικά 2220 περίπου χάπια την τελευταία εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο 47χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 22-01-2018 έως 28-02-2018 εκτέλεσε συνολικά 13 όμοιες πλαστές ιατρικές συνταγές, χορηγώντας σε άλλους πέντε ημεδαπούς συνολικά 2.220 ναρκωτικά χάπια.
Οι δεκαοκτώ πλαστές ιατρικές συνταγές που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκαν, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος πέντε ακόμη Ελλήνων, ηλικίας από 26 έως 46 ετών, για το ίδιο αδίκημα.

Κύκλοι της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι ο φαρμακοποιός δεν εκτελούσε σωστά τις συνταγές, διότι και γνήσια συνταγή να διέθετε κάποιος, έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τους πουλήσει εκατοντάδες χάπια, παρά μόνο συγκεκριμένο που δεν μπορεί να ξεπερνάει τη μια συσκευασία (περίπου 20 χάπια).

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που θα σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.