Συνεργασία της spin off εταιρείας του Π.Θ. “FoodOxys” με Κολλέγιο στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Με στόχο την ποιοτική αξιολόγηση των τροφίμων και τον τουρισμό ευεξίας

Ακόμη μία μεγάλη συνεργασία ξεκίνησε η εταιρεία FoodOxys ΙΚΕ,  Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Crummer Graduate School of Business του κολλεγίου Rollins στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συνεργασία των δύο αποσκοπεί στην ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και επιχειρηματικών μοντέλων που αφορούν την ποιοτική αξιολόγηση των τροφίμων στην υγεία καθώς και τον τουρισμό ευεξίας.

 

Η FoodOxys, καινοτόμος spin off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού των αντιοξειδωτικών στον άνθρωπο, με στόχο την εξασφάλιση της ευεξίας μέσω εξατομικευμένης προσέγγισης στη διατροφή.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει τον προσδιορισμό των αντιοξειδωτικών με την ανάλυση μιας σταγόνας αίματος. Η αιμοληψία πραγματοποιείται με φορητό εξοπλισμό (κατοχυρωμένη πατέντα της εταιρείας), ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Βάσει των αποτελεσμάτων, η FoodOxys είναι σε θέση να δημιουργεί εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα με στόχο την επίτευξη καλύτερης υγείας και ευεξίας.

 

Έχοντας την τεχνογνωσία αυτή και γνωρίζοντας πως ο τουρισμός ευεξίας, είναι πλέον ο δημοφιλέστερος τομέας παγκοσμίως και η εξατομικευμένη διατροφή, που αποτελεί αντικείμενο της FoodOxys, έχουν κριθεί από το τελευταίο άρθρο του economist ως μια από τις πιο αναπτυσσόμενες τεχνολογίες για το 2022 η FoodOxys ξενικά τη συνεργασία της με το Crummer, το οποίο αναζήτησε την πανεπιστημιακή εταιρεία, χαρακτηρίζοντάς τη ως μία από τις καινοτόμες εταιρείες του χώρου.

 

Ο ιδρυτής της FoodOxys κ. Δημήτριος Κουρέτας αναφέρει: ‘’Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία αυτή, στα πλαίσια της οποίας αναμένουμε οι 2 εταίροι να αναπτύξουν στενή συνεργασία ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, εμπειρίες και πρακτικές’’.  Το Forbes έγγραψε για το Crummer ότι είναι το #1 MBA στην Φλόριντα που επιστρέφει μέσω της επαγγελματικής επιτυχίας των αποφοίτων του την επένδυση τους εντός 5ετίας.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.