Συνήγορος οικογένειας Παύλου Φύσσα: Με εντολές ενεργούσαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Η δικηγόρος Χρύσα Παπαδοπούλου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ με αφορμή τα 8 χρόνια από τη δολοφονία

Το γεγονός ότι το σημείο-κλειδί του κατηγορητηρίου κατά των μελών της Χρυσής Αυγής είναι το αν υπάρχουν οργανωμένες ομάδες κρούσης μελών της, τα οποία δρουν κατόπιν ενεργοποίησης και κατόπιν εντολών από την ηγεσία, σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο έχει τεθεί από την ηγεσία και αν αυτά τα τάγματα εφόδου εκπαιδεύονταν στα όπλα και αν επίσης, υπάρχουν στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, τόνισε η Χρύσα Παπαδοπούλου δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα με αφορμή τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα.

Η συνήγορος της οικογένειας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, και είπε ότι το θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πώς αντιμετώπισαν τη Χρυσή Αυγή τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ μεγάλο ζήτημα και πολύ σημαντικό και θα πρέπει κυρίως στους δημοσιογράφους να μάθουν πώς να χειρίζονται καλύτερα τους Χρυσαυγίτες και να μην τους αφήνουμε να χειρίζονται οι ίδιοι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως δυστυχώς έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

«Απόφαση απολύτως δίκαιη και σωστή»

Οκτώ χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είναι ο πρώτος Σεπτέμβρης που το δικαστήριο είναι πίσω μας, με μία απόφαση η οποία ήταν απολύτως δίκαιη και σωστή, στο πλαίσιο της δικαστικής μάχης, συνιστά μία δικαίωση, τόσο για την οικογένειά του Παύλου όσο και για τα άλλα θύματα της Χρυσής Αυγής.
“Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, είναι ότι δεν τελειώνουμε με μία δικαστική απόφαση, πέρα από την καταδίκη στην κοινωνία και να μην έχουν χώρο να εκφραστούν τέτοιες απόψεις, αλλά υπάρχει και το Εφετείο που έχουμε μπροστά μας. Η απόφαση εκδόθηκε σε πρώτο βαθμό, πρέπει να καθαρογραφεί στη συνέχεια να προσδιοριστεί η δίκη στο Εφετείο”, τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας.

Η κα Παπαδοπούλου αναφερόμενη στις αιτήσεις αποφυλάκισης που καταθέτουν οι κρατούμενοι φερόμενοι ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, τόνισε ότι είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα που έχουν όλοι οι κρατούμενοι, τονίζοντας ότι για τους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα αναστολής.
Σύμφωνα με την ίδια, είναι λίγο οξύμωρο το να γίνεται δεκτό ένα αίτημα αναστολής, μιας απόφασης που δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί και οι δικαστές του πενταμελούς εφετείου αναστολών δεν έχουν το σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής και είναι δύσκολο να την ανατρέψουν αυτή την απόφαση με μία διαδικασία 15 λεπτών και πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί όσα γίνονται για τη υπόθεση.

«Η Χρυσή Αυγή δρα με ιεραρχία – πειθαρχία»

Η συνήγορος επισήμανε ότι το σημείο-κλειδί του κατηγορητηρίου είναι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το ερώτημα που ήταν και καίριο και δυστυχώς δεν απασχόλησε καθόλου την εισαγγελέα, είναι το αν υπάρχουν οργανωμένες ομάδες κρούσης μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία δρουν κατόπιν ενεργοποίησης και κατόπιν εντολών από την ηγεσία, σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο έχει τεθεί από την ηγεσία. Και αν αυτό τα τάγματα εφόδου εκπαιδεύονταν στα όπλα και αν υπάρχουν στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής.

“Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία ήταν πολλά και προέρχονταν από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των κατηγορουμένων, τα έγγραφα, τις ομιλίες βουλευτών προς τα μέλη, προέκυπτε απολύτως και ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή δρα με ιεραρχία – πειθαρχία πάντα και κανένας δεν κάνει ότι θέλεις αυτή την οργάνωση”, τόνισε η κα Παπαδοπούλου, που πρόσθεσε ότι αυτό ήταν η καρδιά του κατηγορητηρίου και αυτό έχει γίνει σε βάθος χρόνο και η δολοφονία του Π. Φύσσα δεν ήταν μεμονωμένη ενέργεια κάποιου παραστρατημένου οπαδού. Υπήρχαν καταγεγραμμένες επιθέσεις από το 1992, μελών της Χ.Α.

Η δικηγόρος της οικογένειας, ανέφερε ότι υπήρχε εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής σε πολεμικές τέχνες και σε όπλα και κατήχηση στον εθνικοσοσιαλισμό, αλλά αυτά τα δύο δεν γινόταν μεμονωμένα και κάποιοι αποφάσιζαν να πάνε να κάνουν σκοποβολή ή να παίξουν paintball, όπως προσπάθησε με μεγάλη αποτυχία να παρουσιάσει η υπεράσπιση. Αυτά αποδεικνυόταν από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι γινόταν κατόπιν εντολής της ηγεσίας.

«Οι απόψεις της Χρυσής Αυγής,
εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτα»

Η Χρύσα Παπαδοπούλου τόνισε ότι ιδέες της Χρυσής Αυγής έχουν διαχυθεί σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, μπορεί να μην υπάρχει έκφραση αυτή συγκεντρωμένη σε ένα φορέα, όπως ήταν η ΧΑ, αλλά οι απόψεις αυτές υπάρχουν διάσπαρτα, ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση, στην ακροδεξιά πτέρυγα, η οποία εκπροσωπείται στο υπουργικό συμβούλιο, με τους κ.κ. Πλεύρη και Βορίδη.
Το θέμα είναι εμείς σαν κοινωνία πώς θα μπορέσουμε να χτίσουμε, με παρακαταθήκη τον συλλογικό αγώνα, που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, γύρω, έξω και μέσα από τη δίκη. Η συνήγορος εξήγησε, ότι με άξονα τη δίκη, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο ανθρώπων, το οποίο συλλογικά προσπάθησε να αναδείξει αυτό το θέμα, παρόλο που στα μέσα υπήρχε μια “καθίζηση” του ενδιαφέροντος.
Η ίδια είπε ότι συλλογικά και με ένα κοινό στόχο, μπορούμε να χτίσουμε μαζί και να καταφέρουμε να υπάρχει αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου 2020, που ήταν πολύ μεγάλη, με συγκλονιστικές στιγμές.
Τέλος αναφερόμενη στο βιβλίο που κυκλοφόρησε με την αγόρευσή της και το χρονικό της δίκης, στα 5,5 χρόνια, η κα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι κυκλοφόρησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με επιδίωξη κάποιος που δεν έχει ακούσει για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, να το πάρει και να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.