Συνολικά θα δει ο Δήμος τις αρμοδιότητες του περιφερειακού

Η ανάγκη να εξεταστεί ξανά το θέμα των αρμοδιοτήτων του περιφερειακού του Βόλου, τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για ορισμό μελών της επιτροπής συντήρησης, επισκευής και λειτουργίας της σήραγγας Γορίτσας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Ιάσ. Αποστολάκης, είπε ότι σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτή είναι η μοναδική σήραγγα που ανήκει στο Δήμο. Η περιφέρεια έδωσε πριν έξι χρόνια 100.000 € και δεν ξανάδωσε. Το κράτος δίνει έργα χωρίς κονδύλια. Σύμφωνα με το Π.Δ. του 2007 ορίζει προδιαγραφές για σήραγγες κι επειδή η δική μας είναι κάτω από 3.000 μ. δεν απαιτείται κέντρο ελέγχου που είναι το μισό κόστος από τις 250.000 € ετησίως. Πρέπει να έχουμε άμεσα απάντηση για ποιο λόγο έχουμε κέντρο ελέγχου, τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου χαρακτήρισε λάθος να εξεταστεί μεμονωμένα αυτό το θέμα επισημαίνοντας ότι ο ίδιος γίνεται δέκτης καθημερινά αιτημάτων από πολίτες για τον περιφερειακό. «Ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για να κάνει μια αντικατάσταση και θέλει έναν δρόμο συντηρημένο και χωρίς προβλήματα. Θα πρέπει να το δούμε συνολικά ως Δήμος και να γίνει ξεκαθάρισμα», τόνισε.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα είπε ότι «το σημείο μηδέν του κακού ήταν με τις αποφάσεις Γκούπα» και πρότεινε το θέμα να επιστρέψει το θέμα του περιφερειακού στην Αποκεντρωμένη για να γίνει κατανομή διοικητικών αρμοδιοτήτων.

Ο κ. Αποστολάκης κάλεσε την ΠΕΔ και ΚΕΔΕ να εξετάσουν το θέμα, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος διαφώνησε με τον κ. Αποστολάκη για το κέντρο ελέγχου, τονίζοντας ότι «επειδή η σήραγγα είναι διπλής κατεύθυνσης ο έλεγχος χρειάζεται», ενώ διερωτήθηκε ποιός γνωρίζει ότι για το κομμάτι από Λαρίσης – Κραυσίδωνα υπεύθυνη είναι η ΕΥΔΕ, από Κραυσίδωνα μέχρι Ν. Δημητριάδα η Περιφέρεια και από τη Ν. Δημητριάδα μέχρι τον κόμβο είναι ο Δήμος Βόλου…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.