Συνταξιούχοι ΙΚΑ: Έρχονται νέες περικοπές των Σεπτέμβριο

Για νέα χτύπημα με μειώσεις στις συντάξεις που έρχεται από τον Σεπτέμβριο, κάνουν λόγο οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Μαγνησίας, που καλούν το λαό σε ένα μαζικό, οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής, χειραφετημένο απ’ την αστική πολιτική και τους διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και καλούν για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι, στις συντάξεις του Σεπτέμβρη θα έρθει το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 4387/16.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, οι πληρωμές των επικουρικών γίνονται πλέον τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και αυτή τη φορά περίπου 160.000 δικαιούχοι θα υποστούν συνολικά μεσοσταθμικές μειώσεις ύψους 10% – 12%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα πλησιάσουν και το 25% – 30%.

Το πρώτο κύμα των μειώσεων εφαρμόστηκε στις πληρωμές των επικουρικών συντάξεων του Αυγούστου και υπολογίζεται ότι περικόπηκαν συντάξεις σε περίπου 50.000 συνταξιούχους. Ο τρίτος γύρος των περικοπών θα γίνει τους μήνες Οκτώβρη – Νοέμβρη και Δεκέμβρη και θα αφορά μόνο την αναδρομική παρακράτηση των ποσών των συντάξεων από την 1η Ιούλη του 2016.

Ωστόσο, μετά το 2018 οι μειώσεις θα επεκταθούν και στις συντάξεις κάτω από 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) που εξαιρούνται τώρα, για να εκτονώσει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις από τις νέες περικοπές. Οι μειώσεις έχουν υπολογιστεί και γι’ αυτές τις επικουρικές συντάξεις, συνεχίζουν όμως να αποδίδονται ως «προσωπική διαφορά» και θα ενσωματωθούν μετά το 2018.

«Μπροστά σ’ αυτήν την αβάσταχτη πραγματικότητα που διαμορφώνουν η μόνη ελπίδα για το λαό είναι ένα μαζικό, οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής, χειραφετημένο απ’ την αστική πολιτική και τους διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μόνο έτσι μπορεί ν’ αλλάξει πραγματικά ο σημερινός συσχετισμός δύναμης σε όφελος του λαού, να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα, ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές», τονίζουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που απευθύνουν κάλεσμα για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην Πλ. Αριστοτέλους. Όπως αναφέρουν, λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 13.30 της ίδια μέρας από το Δημαρχείο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.