Συνταξιούχοι Μαγνησίας: Σηκωθείτε από τους καναπέδες και διεκδικήστε αυτά που μας έχουν αφαιρεθεί

Καλούν στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα

Κάλεσμα για συμμετοχή στη Πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη απηύθυναν σήμερα έξι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας ζητώντας από τους συναδέλφους τους να σηκωθούν από τους καναπέδες και να διεκδικήσουν αυτά που τους έχουν αφαιρεθεί τα χρόνια της κρίσης και όχι να προσφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία και να κάνουν αιτήσεις.
Σε συνέντευξη Τύπου, οι συνταξιούχοι κάλεσαν τους συναδέλφους τους στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, από το Δημαρχείο το Βόλου, όπου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για μεταφορά τους στη συμπρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ –ΤΕΒΕ Θανάσης Κοντονίνας τόνισε ότι στις 130 κινητοποιήσεις που έγιναν από την αρχή της χρονιάς, οι συνταξιούχοι διεκδίκησαν πίσω ότι τους έχει κλαπεί από τις συντάξεις, ενώ χαρακτήρισε την τροπολογία που κατατέθηκε για αναδρομικά σε δικαστικούς και βουλευτές «Δούρειο Ίππο», καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί ούτε ένα Ευρώ στους συνταξιούχους.
«Την αξιοπρέπειά μας διεκδικούμε και τα ζητάμε πίσω όσα μας έχουν αφαιρεθεί χωρίς καμία περικοπή», τόνισε, ενώ για τις αιτήσεις επισήμανε ότι διεκδικούν πίσω τα χρήματα που δικαιούνται χωρίς αιτήσεις.

Ο Κώστας Γερογιάννης γραμματέας συλλόγου ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ ΤΣΑ, τόνισε ότι η μόνη εγγύηση για όλους τους συνταξιούχους για να πάρουν πίσω συντάξεις, διαφορές κλπ δεν είναι τα δικηγορικά γραφεία είναι η συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις. «Φανταστείτε 400.000 συνταξιούχοι αντί για αιτήσεις που κατέθεσαν να ήταν στο δρόμο, δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν. Καλούμε συναδέλφους να συμμετέχουν στη κινητοποίηση της Δευτέρας», τόνισε.

Ο Γιώργος Χαρμάνης αντιπρόεδρος συλλόγου δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι τα κόμματα που είχαν ψηφίσει προηγούμενα μνημόνια, τώρα λένε για τα αναδρομικά και η κυβέρνηση τότε που ψηφίζονταν οι αντιμνημονιακοί νόμοι και υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια σήμερα κάνει εφέσεις και το παιχνίδι συνεχίζεται. Αν όσοι κάνουν αιτήσεις κατέβαιναν στους δρόμους και το Δεκέμβριο πάλι Αθήνα, δεν θα χρειαζόταν αιτήσεις και δικηγορικά γραφεία και θα είχαμε θετικό αποτέλεσμα, τόνισε.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων Τσιμέντων Θανάσης Μούτος είπε ότι όλοι ασχολούνται με τους συνταξιούχους λες και είναι η πιο πλούσια τάξη. «Φαίνεται ότι μας φοβούνται. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι που κάθονται στον καναπέ. Θα τρομάξουν όλοι οι πολιτικοί. Το μόνο που έψαχναν είναι πως θα κόψουν συντάξεις κλπ.», ανέφερε και κάλεσε τα μέλη του συλλόγου τη Δευτέρα το πρωί να είναι στο Δημαρχείο για αναχώρηση για Θεσσαλονίκη γιατί ο καναπές δεν αποδίδει.

Τέλος, ο Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ είπε ότι οι συνταξιούχοι συνεχίζουν αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα και πρόσθεσε ότι έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο, και το νόμο Κατρούγκαλου, που βάζει ταφόπλακα σε κοινωνική ασφάλιση. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αγώνας είναι μονόδρομος και αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν αποδώσει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.