ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας & Αλ. Μεϊκόπουλος : «Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό πρέπει να είναι διαρκής»

Για την απελευθέρωση του Βόλου

Σε κοινή δήλωση για την 79η απελευθέρωση του Βόλου από τα γερμανικά στρατεύματα προχώρησαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία αλλά και ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό πρέπει να είναι διαρκής.

Η κοινή δήλωση

«79 χρόνια συμπληρώνονται στις 19 Οκτωβρίου από την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής από τον Βόλο.

Ήταν η μέρα που η πόλη μας απελευθερώθηκε από  τη φρίκη της κυριαρχίας   του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών του.

Αυτή τη μέρα τιμούμε τους αγώνες των Δημοκρατικών πολιτών της Μαγνησίας που αγωνίστηκαν με γενναιότητα για την απελευθέρωση της πατρίδας, την εθνική ανεξαρτησία και τη δημιουργία μιας κοινωνίας  με πρωταγωνιστικό τον ρόλο των λαϊκών δυνάμεων.

Αυτή τη μέρα θυμόμαστε και τιμούμε τη μνήμη των πολλών αθώων θυμάτων που δολοφονήθηκαν ανηλεώς από τους ναζί στα μαρτυρικά χωριά μας.
Αυτή τη μέρα τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες κάθε ηλικίας που οργανώθηκαν μαζικά στο ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και την Εθνική Αλληλεγγύη και πολέμησαν τους ναζί στις πόλεις, τα χωριά και τα βουνά της χώρας μας, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα αντάρτικα απελευθερωτικά κινήματα στην κατεχόμενη Ευρώπη.

Στις μέρες μας, δυστυχώς, οι δυνάμεις του φασισμού και του ρατσισμού σηκώνουν και πάλι κεφάλι . Εκφράζονται ακόμη ανοιχτά μέσα από ακροδεξιά μορφώματα που δρουν στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη, σε ορισμένες χώρες της οποίας δυστυχώς καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ σε μερικές βρίσκονται στην κυβερνητική εξουσία.

Η  ανησυχητική και εντυπωσιακά διευρυμένη παρουσία της ακροδεξιάς στη Βουλή και στη δημόσια ζωή της χώρας αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο  οι ναζιστικές συμμορίες συνεχίζουν να υπάρχουν και να προκαλούν, αξιοποιώντας την ανοχή των κρατικών θεσμών.

Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό, η πάλη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας, πρέπει να είναι διαρκής.

Χρειάζεται και πάλι, όπως και τότε, ένα μαζικό λαϊκό κίνημα με στόχους τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και τη διεκδίκηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Ευρώπη, η χώρα μας, οι πόλεις και τα χωριά μας δεν είναι δυνατόν να ξαναζήσουν τη φρίκη της κυριαρχίας των δυνάμεων της πιο ακραίας βαρβαρότητας. Τον φασισμό και τον ναζισμό θα τον πολεμάμε πάντα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.