ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Θλιβερή ταύτιση της κυβέρνησης και της τοπικής ΝΔ με τον Αχ. Μπέο»

Δεν μηδενίζουμε τον Αποστολάκη – Επιδίωξη η ευρύτερη παράταξη με προοδευτικό χαρακτήρα για τον Δήμο

Καθεστώς χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη δημοτική αρχή Μπέου, με την οποία, όπως σημειώνει υπάρχει ταύτιση της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της τοπικής ΝΔ. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Βόλου και σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως η παράταξη που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Ιάσονα Αποστολάκη έδωσε μάχη για όλα τα ζητήματα της πόλης, ξεκαθαρίζει ότι δεν μηδενίζει την προσπάθειά του, ενώ για το μέλλον δηλώνει ότι επιδίωξη είναι η συγκρότηση μιας ευρύτερης παράταξης στον Δήμο Βόλου με προοδευτικό αυτοδιοικητικό χαρακτήρα που θα ανατρέψει το αντιδημοκρατικό.

 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής «Συνεδρίασε η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη Δευτέρα 20/3/2023 μέσα σε μια  περίοδο όπου το ήδη βαρύ πολιτικό κλίμα  από την κυβερνητική πολιτική υπέρ των ολίγων, τα σκάνδαλα παρακολούθησης, τις απευθείας αναθέσεις, την πολιτική ακρίβειας και ακραίας φτωχοποίησης,  επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, την απώλεια 57 συνανθρώπων μας και την αήθη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποιηθεί τις ευθύνες της.

Ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και με αυτονόητο τον σεβασμό στην αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η νίκη των αριστερών,  δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι της σημερινής  κυριαρχίας της  δεξιάς συντηρητικής παράταξης. Ειδικά στον Βόλο η τοπική πραγματικότητα συνεχίζει να καθορίζεται από την θλιβερή ταύτιση της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της τοπικής ΝΔ, με το καθεστώς που έχει εγκατασταθεί εδώ και οκτώ χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Βόλου.

Θεωρούμε ότι η δημοτική κίνηση που στηρίξαμε στον Βόλο ανταποκρίθηκε θετικά στο δύσκολο έργο της και αναδείχθηκε ως ουσιαστική και καθοριστική αντιπολίτευση στη σημερινή δημοτική αρχή. Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο  όπου η δημοκρατία, η διαφάνεια, ο διάλογος, ο πολιτικός λόγος, η αξιοπρέπεια και η ηθική υποβαθμίζονταν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” και ο επικεφαλής της Ιάσων Αποστολάκης έδωσαν τη μάχη για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας με στόχο το συμφέρον των συμπολιτών μας και της πόλης μας,  όχι μόνο καταγγέλλοντας την απαράδεκτη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και καταθέτοντας σειρά προγραμματικών προτάσεων.

Με αυτό το σκεπτικό η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας θεωρεί εκτός πραγματικότητας κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και μηδενισμού της παρουσίας και του έργου της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Βόλο” ως αντιπολίτευσης απέναντι στο σημερινό καθεστώς. Επιπλέον, αποδοκιμάζει και απορρίπτει κάθε προσπάθεια ωραιοποίησης των έργων και ημερών της σημερινής αρχής μια και βρίσκονται στον αντίποδα του πυρήνα των συλλογικών μας θέσεων, αλλά και της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του χώρου μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, είναι απόλυτα απομονωμένες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας και η πολιτική αποδοκιμασία τους αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής μας Επιτροπής.

Βασικό καθήκον των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αλλά και όλων των προοδευτικών των δημοκρατικών δυνάμεων στον Βόλο αποτελεί η συγκρότηση μιας ευρύτερης παράταξης στον Δήμο Βόλου με προοδευτικό αυτοδιοικητικό χαρακτήρα που θα ανατρέψει το αντιδημοκρατικό και τοξικό πλαίσιο λειτουργίας της τωρινής δημοτικής αρχής και θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας”.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.