ΣΥΡΙΖΑ: Στη μάχη των προκριματικών οι Βολιώτες Β.Τζιώρας και Γ.Μαρτίου

Στη μάχη των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν οι Βολιώτες Γιώργου Μαρτίου και Βασίλης Τζιώρας, με σκοπό να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις προσεχείς ευρωεκλογές. Η σημερινή εκλογική διαδικασία που διεξάγεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ, με δυνατότητα συμμετοχής να έχουν όλα τα μέλη αλλά και οι φίλοι του κόμματος. Αν και τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά, οι δύο Βολιώτες υποψήφιοι, μαζί με τους συνυποψηφίους τους από την περιφέρεια Θεσσαλίας, προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή με τους πολίτες και να αφουγκραστούν τα προβλήματά τους. Ο δικηγόρος Βασίλης Τζιώρας και ο καθηγητής μαθηματικών Γιώργος Μαρτίου βρίσκονται μεταξύ των δέκα υποψηφίων από τη Θεσσαλία, με τους ψηφοφόρους να πρέπει να επιλέξουν έναν ή μία που θα ψηφίσουν. Σύμφωνα με το σύστημα εκλογής του κόμματος, στη Θεσσαλία θα εκλεγούν τρεις που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο. Ένας άνδρας, μία γυναίκα και η τρίτη θέση πάει ανάλογα με τις ψήφους είτε σε άνδρα, είτε σε γυναίκα.

Ο Γιώργος Μαρτίου είναι απόφοιτος μαθηματικών της σχολής θετικών επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη. Συνέχισε τις σπουδές του στην ανώτατη οικονομική σχολή του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ όπου σπούδασε χρηματοοικονομικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σπουδές του συνέβαλαν στο να αποκτήσει ευρύτερη αντίληψη των οικονομικών δομών και των πρακτικών διαχείρισης. Από το 2021, εργάζεται ως μόνιμος στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας, επενδύοντας στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση νέων γενεών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και διαχείριση ενός εκπαιδευτικού συστήματος που ενθαρρύνει την καινοτομία και την ανάπτυξη, όπως τονίζει στο βιογραφικό προφίλ του.

Ο Βασίλης Τζιώρας είναι γιος του αείμνηστου δασκάλου Δημητρίου Τζιώρα και της παιδιάτρου Αναστασίας Αντωνίου – Τζιώρα. Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του: Γεννήθηκα στις 7-10-1976 στο Βόλο, όπου ολοκλήρωσα την βασική μου εκπαίδευση αποφοιτώντας με «άριστα» από το τότε Κλασσικό Λύκειο Βόλου. Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης με βαθμό πτυχίου «άριστα», υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών του Α.Π.Θ. με βαθμό μεταπτυχιακού τίτλου «άριστα». Από το έτος 2000 μέχρι σήμερα είμαι ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ασκώντας μάχιμη δικηγορία με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο. Ομιλώ την αγγλική και την γερμανική γλώσσα» αναφέρει στο βιογραφικό σημείωμά του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.