Συζήτηση για ρύπανση, καύση και διαχείριση απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ζητά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής

Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της καύσης και της διαχείρισης απορριμμάτων, ζητά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Κανελλής.

Με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στο Βόλο υπερβαίνουν συχνά και κατά πολύ τα επιτρεπόμενα επίπεδα. Για αυτό η Περιφέρεια έχει αναγκαστεί να εκδώσει επανειλημμένα συστάσεις για την προστασία των πολιτών.

Φαινόμενα όπως η αιθαλομίχλη και η έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι γνωστά σε όλους τους πολίτες του Βόλου και οι βλαπτικές επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σοβαρές, αναφέρει ο Ν. Καννελής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών-RDF ετησίως από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ (συμφερόντων της Holcim-Lafarge) θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη σημερινή τραγική κατάσταση καθώς οι εκλυόμενοι ρύποι από την καύση σκουπιδιών είναι άκρως τοξικοί και επικίνδυνοι. Δικαιολογημένα λοιπόν οι πολίτες ανησυχούν. Το θέμα έχει τεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου όχι μόνο από δημοτικούς συμβούλους αλλά και από πολίτες οι οποίοι συμμετέχουν στην «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ».

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Νοεμβρίου 2017 ο κ. Θεοδώρου δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική συζήτηση όπου θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν επιστήμονες, φορείς, πολίτες και κινήσεις πολιτών όπως η «Επιτροπή Αγώνα» τόσο για την καύση σκουπιδιών όσο και για τους διάφορους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο εκτελών χρέη δημάρχου κ. Θεοδώρου: τι προτίθεται να πράξει η Δημοτική Αρχή για να δοθεί λύση στο άκρως επικίνδυνο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πότε θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για το θέμα της καύσης σκουπιδιών, ποιοι θα είναι οι προσκεκλημένοι εισηγητές και ποια θα είναι η δυνατότητα των πολιτών να τοποθετηθούν και αν θα συζητηθούν αυτά τα θέματα αυτά (ατμοσφαιρική ρύπανση, καύση σκουπιδιών, άλλες μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων κι αν ναι πότε θα γίνει αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.