Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής: Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στα ΕΛΤΑ

Να συμμετάσχουν όλοι στην ανεξάρτητη Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 1 Μαΐου, στις 10 το πρωί στο Ταχυδρομείο Βόλου, καλεί ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής Βόλου, που κατηγορεί τις πολιτικές δυνάμεις ότι κάθε πρωτομαγιά μαζί με το αναβάπτισμά τους στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ, τρίβουν τα χέρια τους, νομίζοντας ότι κατάφεραν να ξεπλύνουν ακόμα μία από τις κηλίδες του αίματος των αγώνων των εργατών κι εργατριών του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου της μεταξικής περιόδου του μεσοπολέμου και κάθε άλλης αιματοβαμμένης πρωτομαγιάς και απεργίας της εργατικής τάξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ενώ ο κόσμος της εργασίας, των επισφαλώς εργαζομένων, των ανέργων, των προσφύγων και μεταναστών, της νεολαίας που ενηλικιώνεται στο ζόφο της εργασιακής περιπλάνησης και των ανεκπλήρωτων ονείρων, στενάζει, η ΓΣΕΕ της διαταξικής «κοινωνικής συμμαχίας», των «αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων» και των προγραμμάτων της Ε.Ε., συνεδριάζει με νόθους και πλαστούς αντιπροσώπους, με την παρουσία εισαγγελικών αρχών και σε κάθε περίπτωση όχι απλά μακριά από τις ανάγκες και την αγωνία των εργαζομένων, αλλά ξεκάθαρα στην υπηρεσία των εργοδοτών και των συμφερόντων τους.

«Ο διορισμός προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ από τα αστικά δικαστήρια αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του παλιού μοντέλου συνδικαλισμού. Όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται σαν «παραβάσεις του νόμου» και δεν λύνονται προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη (διαδικασία στην οποία συναίνεσε και το ΠΑΜΕ) αλλά με πρωτοβουλίες και δράσεις για τη συγκρότηση ενός ακηδεμόνευτου μαχητικού εργατικού κινήματος, χωρίς κανέναν όρο συνδιαλλαγής με το κεφάλαιο. Η ανάγκη συγκρότησης ενός εναλλακτικού ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα είναι επιτακτική ανάγκη. Η πάλη μας δεν αρχίζει και τελειώνει στους συσχετισμούς εντός των εντελώς ξεδοντιασμένων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, αλλά στη συνολική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με νέα αντικαπιταλιστική, επαναστατική και διεθνιστική βάση για την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων. βάση, νέο περιεχόμενο και ρόλο ανατροπής της κοινωνικής ομαλότητας», τονίζει ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής Βόλου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μόνο η εργατική τάξη μπορεί να απελευθερώσει τον εαυτό της, χωρίς τις αυταπάτες αυτόκλητων “αριστερών” σωτήρων που διέψευσαν τις ελπίδες της. Να γίνει η τάξη τιμωρός της αδικίας, της φτώχειας. Για να το καταφέρει, ένας τρόπος υπάρχει: Να οργανωθεί και να παλέψει! Να βγει μπροστά άφοβα, διεκδικώντας κάθε μικρό και μεγάλο δικαίωμα που της ποδοπατούν, κάθε ελευθερία, για να διαβεί το δρόμο τη χειραφέτησή της. Και επειδή αυτά δεν είναι ευχολόγια για μια άλλη συνθήκη, κάπου στο μέλλον, αλλά ανάγκες επιβίωσης του κόσμου της εργασίας στο παρόν και ανάγκες δημιουργίας όρων σύγκρουσης και σχεδιασμού ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στο εδώ και τώρα, οι δυνάμεις του Ταξικού Συντονισμού Ανατροπής Βόλου καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά του 2019 και παρέμβαση σε χώρους εργασίας, που την ίδια μέρα, μέρα απεργίας και όχι μνημόσυνου, θα εργάζονται ορισμένα από τα πιο πληττόμενα τμήματα της τάξης μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.