Θάλεια Στάχτου προς δημοτική αρχή: «Το έχουμε δει ξανά το έργο, όλη η πόλη στη δικαιοσύνη είναι»

«Υπάρχει μηχανισμός παντός καιρού στο δήμο Βόλου», ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου ΟΤΑ

Απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτική αρχής Βόλου, περί προσφυγής στη δικαιοσύνη, έδωσε μέσω του «Ράδιο-Ένα 102,5», η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου, που τόνισε ότι το «έργο με τη δικαιοσύνη το έχουμε ξαναδεί…»

Στο μεταξύ, για ύπαρξη μηχανισμού «παντός καιρού στο Δ. Βόλου», έκανε λόγο μιλώντας επίσης στο «Ράδιο-Ένα», η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Εύη Καρυδάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Στάχτου, τόνισε, ότι «ενημερώνω τη Δημοτική Αρχή ότι δεν είμαι σε κανένα κόμμα, αν δεν το γνωρίζει. Κάποια δεδομένη στιγμή, ήμουν υποψήφια με έναν χώρο που πίστευα ότι μπορεί να βοηθήσει, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία και σχέση με τη δράση μου ως συνδικαλίστρια, κάτι που βλέπουν οι εργαζόμενοι που μας έχουν κρίνει πολλές φορές. Η δημοτική αρχή, στηρίζει άλλα κόμματα, ανάλογα με την περίπτωση».

«Να δώσει απαντήσεις η δημοτική αρχή»
Η κ. Στάχτου δεν θέλησε να σχολιάσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει πως το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης ήταν καθαρό, όπως και για το τιμολόγιο που εκδόθηκε μετά από ένα χρόνο σε μια μέρα απεργίας που μάζεψε ο εργολάβος τα σκουπίδια.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η Δημοτική Αρχή έβγαλε ξανά εργολάβο στην πόλη, όπως είχε γίνει σε προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τόνισε ότι παρά τις καταλήψεις στα αμαξοστάσια η όλη είναι καθαρή.

Σχολιάζοντας τα περί μαφιόζικων τακτικών της Δημοτικής Αρχής, η πρόεδρος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός αφορούσε και όσα έγιναν την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Εμείς δίνουμε έναν αγώνα ήδη έχει συμπληρωθεί ένα λεωφορείο για παρουσία της Μαγνησίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας και πιέζουμε για να πάρουμε αυτό που πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι, που δεν ωφελούν μόνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και τους δημότες κυρίως», δήλωσε ο Θάλεια Στάχτου.

Σχετικά με τις απειλές τις Δημοτικής Αρχής ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Συλλόγου, η πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι «το έχουμε δει ξανά το έργο. Έτσι κι αλλιώς όλη η πόλη στη Δικαιοσύνη είναι».

Σχετικά με την επίθεση εργαζόμενου που έριξε το δίκυκλό του μπροστά στους απεργούς που είχαν κλείσει την πόρτα του αμαξοστασίου, δήλωσε ότι στο σημείο έτυχε να είναι η γραμματέας του Συλλόγου Εύη Καρυδάκη και δύο συμβασιούχοι, που χτύπησαν. Όπως είπε «θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ περισσότερα θύματα και σε άσχημη κατάσταση».

Σύμφωνα με την πρόεδρο οι λογομαχίες μεταξύ εργαζομένων είναι κάτι φυσικό, αλλά «το να πάρεις το μηχανάκι και να πέσεις πάνω στους εργαζόμενους που έχουν κλείσει την πόρτα, είναι ήρεμοι και δεν έχουν πει κουβέντα, είναι διαφορετικό» και η ίδια τόσα χρόνια που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο.

«Είχαν εντολή να κάνουν τσαμπουκά»

Μιλώντας στο μεταξύ επίσης στο Ράδιο Ένα 102,5, η γραμματέας του συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας, κ. Εύη Καρυδάκη, με αφορμή το επεισόδιο που συνέβη στο αμαξοστάσιο του Βόλου με συμπλοκή απεργών συμβασιούχων με ένα οδηγό μόνιμο που επιχείρησε να μπει στο αμαξοστάσιο του Βόλου, που τελεί υπό κατάληψη, με το μηχανάκι του και χτυπώντας στο πόδι την ίδια, τόνισε ότι «κανένας αγώνας δεν πηγαίνει χαμένος. Μένει πάντα ως παρακαταθήκη, να το ξέρουν οι εργαζόμενοι. Το ζήτημα είναι να ξεριζώσουμε το φόβο και την ηττοπάθεια, διότι όταν δεν σκύβουμε το κεφάλι, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια και να ανοίξουμε δρόμους προοπτικής για τη ζωή μας και να κερδίζουμε ακόμη και σε μέρες κρίσης και εξαθλίωσης».

Όπως σημείωσε, «αυτός ο μηχανισμός είναι παντός καιρού στο δήμο Βόλου, δρα σε κάθε δημοτική αρχή, είναι συγκεκριμένα τα άτομα, καμία σχέση με όλους τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων και μαζί μοιράζονται την μυρωδιά των σκουπιδιών. Τέσσερα άτομα είναι όλα κι όλα, πήραν όμως απάντηση από τους εργαζόμενους. Ευτυχώς που ήταν ένα πόδι και δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα μπορούσαν να ήταν τσαλαπατημένοι από το δίκυκλο οι συμβασιούχοι. Γκάζωνε ο άνθρωπος. Είχαν εντολή να κάνουν τσαμπουκά, να τραμπουκίσουν. Άνθρωποι που σε κάθε περίπτωση περνάνε καλά. Αξιοποιούνται δεόντως και αξιοποιούν την κάθε δημοτική αρχή, είναι αμφίδρομη η σχέση» τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.