Θεοφάνης Τακούδης: «Τσουχτερό κρύο και μείον στη θερμοκρασία στον Βόλο ως την Πέμπτη»

onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Χειμωνιάτικες οι συνθήκες του καιρού αυτή την εβδομάδα

Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού τα τελευταία 24ωρα με τσουχτερό κρύο, ισχυρούς ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σύμφωνα με τον Θεσσαλό μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, το χειμωνιάτικο αυτό σκηνικό θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως την Πέμπτη με την θερμοκρασία ακόμη και στην πόλη του Βόλου να είναι υπό του μηδενός.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Τακούδης, μπορεί οι συνθήκες να είναι χειμωνιάτικες, ωστόσο ως την Πέμπτη δεν αναμένονται φαινόμενα στη Μαγνησία. Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και συγκεκριμένα, οι ελάχιστες τιμές στον Βόλο θα είναι λίγο πάνω από 0, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρνητικές, ειδικά στις ορεινές- ημιορεινές που θα κυμανθεί στους -3, ή και -4.
«Και το λίγο χιόνι, που έπεσε στα Χάνια και στις άλλες περιοχές από την άλλη πλευρά του Πηλίου, ναι μεν δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν πάγο και σε αυτό το σημείο υπάρχει πρόβλημα, μέχρι και την Τετάρτη. Ο πάγος όμως καλύπτεται από τις τοπικές αρχές με καθαρισμούς, με αλάτι κτλ. Χρειάζεται πάντως προσοχή», σχολίασε ο κ. Τακούδης.
Από εκεί κι έπειτα, μέχρι και την Πέμπτη και εξαιτίας των βοριάδων που σήμερα και αύριο θα φτάσουν τα 5 μποφόρ και τα 6 πιο ανοιχτά, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές.
Οι ελάχιστες τιμές θα είναι αρνητικές στα ημιορεινά- ορεινά και αύριο, την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί. Το μεσημέρι όμως η θερμοκρασία θα ανεβαίνει λίγο. Ο Βόλος σήμερα θα έχει γύρω στους 5-6 βαθμούς μέγιστη τιμή και ο ήλιος «με δόντια» θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη το μεσημέρι.
Οι θερμοκρασίες αυτές τις ημέρες θα είναι στον Βόλο σε μια διακύμανση 5-8 βαθμούς, το μεσημέρι, ενώ το πρωί και το βράδυ θα είναι πολύ χαμηλές.
Από την Πέμπτη το μεσημέρι και μετά, επειδή οι άνεμοι κοπάζουν στα 2-3 μποφόρ, εξακολουθώντας όμως να πνέουν βόρειοι, ανεβαίνει λίγο η μέγιστη θερμοκρασία, με την ελάχιστη να παραμένει λίγο πάνω από το 0. Ο Βόλος τα πρωινά θα έχει 2-4 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.
Παράλληλα, την Παρασκευή και το Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με ανεβασμένη τη μέγιστη τιμή θερμοκρασίας. Ο Βόλος πιθανώς να έχει 10-11 βαθμούς και από το Σάββατο το βράδυ αρχίζει μια μικρή αλλαγή του καιρού, η οποία θα φανεί περισσότερο την Κυριακή, όπου θα σημειωθούν κάποιες λίγες συννεφιές, που θα πυκνώσουν. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει λίγο και στον Βόλο θα δείξει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, μικρής έντασης.
Ωστόσο αυτό το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, είναι μία πιθανή προετοιμασία για νέο κύμα κακοκαιρίας στο μέσο της επόμενης εβδομάδας με φαινόμενα, παρόμοια με αυτά που βιώνουμε αυτές τις ημέρες. Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή του καιρού πολύ φυσιολογική για την περιοχή, τονίζοντας όμως ότι Μαγνησία και Λάρισα θα ήθελαν και περισσότερο χιόνι.
Απόδοση ραδιοφωνικής μετάδοσης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.