Θύματα απάτης πατέρας και γιος από το Βόλο- Πως τους πήραν 4.150 €

Η παγίδα των επιτήδειων

Θύματα απάτης έπεσαν πατέρας και γιός από το Βόλο, που ενώ πουλούσαν δίκυκλο αντί 750 €, έκαναν το λάθος να δώσουν τα στοιχεία τραπεζικών καρτών με τους κωδικούς, με αποτέλεσμα επιτήδειοι να τους αποσπάσουν ποσό 4.150 €.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών 29 και 20 χρονών από την Αθήνα και άγνωστου, μέχρι στιγμής, άνδρα, για απάτη που διαπράχθηκε την 25-09-2021.
Ένας 51χρονος Βολιώτης, με τη συνδρομή του 19χρονου γιού του, ανήρτησαν, σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης δικύκλου έναντι του χρηματικού ποσού των 750 €, για την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους άγνωστος άνδρας, εμφανιζόμενος ως αγοραστής.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία, υπό το πρόσχημα της άμεσης πίστωσης του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, έπεισε τους παθόντες και γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτοποίησης δύο τραπεζικών καρτών, τους προσωπικούς κωδικούς ασφάλειας, καθώς και τους κωδικούς που απεστάλησαν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – τράπεζες.
Κατόπιν των ανωτέρω, όπως διαπίστωσαν, πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές χρηματικών ποσών 3.000 και 950 €, αντίστοιχα, σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς των ημεδαπών δράστιδων.
Επιπλέον, από λογαριασμό του παθόντα, πραγματοποιήθηκε, χωρίς κάρτα, ανάληψη του χρηματικού ποσού των 200 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.