Την Κυριακή το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην παραλία

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου, στις 19.00 στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, θα πραγματοποιηθεί το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, με σύνθημα «αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί το μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα μας ετοιμάζουν, αλλά οργάνωσαμε τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.
Σύμφωνα με την ΚΝΕ, το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς, παράδεισος για τους λίγους. Το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας.Είναι το σχολείο που μας κοιτάει στην τσέπη και μας διαχωρίζει, μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση και μας δίνει σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις, ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας.

Η ΚΝΕ τονίζει ότι σήμερα χρειάζεται ένα σχολείο που θα διαπαιδαγωγεί με τις αρχές της ανιδιοτέλειας, της συλλογικότητας και της προσφοράς για την πρόοδο της κοινωνίας, μέσα από αυτό θα είναι όλοι ίσιοι ανεξάρτητα από θρησκεία και το χρώμα του δέρματος, θα μορφώνει όλους ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις, θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και θα τα ετοιμάζει να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τη ζωή, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν, θα τους δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούν να προσεγγίζουν τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα και θα τους διδάσκει την αλήθεια και θα τους βοηθάει να διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.