Την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ που καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν για το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στην αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο και για να μην περάσουν η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη στους ιδιώτες, για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, για νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την παράταξη, οι εργαζόμενοι απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, υπογραφή νέας ΣΣΕ και για τους αορίστου χρόνου, επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες. Αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, κατοχύρωση και επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων των βρεφονηπιοκόμων, όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς χωρίς κουπόνια και voucher. Να ενταχθούν στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς τα 57.000 παιδιά που άφησαν απ’ έξω και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Επίσης ζητούν να δοθεί τώρα λύση για τους εργαζόμενους από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, να τελειώσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους, να πληρωθούν άμεσα οι συμβασιούχοι στα νομικά πρόσωπα, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
Τέλος, η ΔΑΣ ΟΤΑ ζητά να κλιμακωθεί ο αγώνας και να γίνει προετοιμασία για γενική πανεργατική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.