Την Τρίτη στον Άγιο Κωνσταντίνο το 2ο αντάμωμα χορευτικών συνόλων

Το 2ο Αντάμωμα Χορευτικών Συνόλων Μαγνησίας, που έχει τίτλο: «…με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε!», διοργανώνει την Τρίτη 21 του μήνα ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο πλαίσιο της πανήγυρης των Αγίων, εκτός από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Την ευθύνη της διοργάνωσης, που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, έχουν οι φορείς της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Στόχος είναι και αυτό το αντάμωμα να αποτελέσει θεσμό, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, από τους διοργανωτές.
Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μαγνησία και σύσσωμη η πόλη, θα ανταμώσουν και θα εορτάσουν στην παραλία του Βόλου παραδοσιακά με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού, ανήμερα την γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής, επιτεύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά την περσινή διεξαγωγή, τόσο που ήταν καθολική η απαίτηση της φετινής διοργάνωσης. Το Χορευτικό Σύνολο της Ι.Μ.Δ. «Η Δημητριάς», στοχεύει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και την επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό.

Η Κατερίνα Γκανέτσα, υπεύθυνη δασκάλα χορού των χορευτικών τμημάτων της Ι.Μ.Δ. ανέφερε ότι τα συγκροτήματα θα ξεκινήσουν από διάφορα σημεία της πόλης και θα συγκεντρωθούν στο Π.Θ. και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στον Ιερό Ναό. «Τα συγκροτήματα κινούμενα στους δρόμους θα χορέψουν πατινάδες συνοδεία μουσικών», τόνισε.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα, θα γίνει αρτοκλασία στο ναό και κάθε σύνολο θα μπαίνει στο ναό με το λάβαρό του και δύο ή τρία άτομα του χορευτικού. Τα χορευτικά θα ξεκινήσουν την πορεία προς τον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 6 ώρα το απόγευμα.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλα τα χορευτικά σύνολα, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους. Ο Γ.Γ. της «Μαγνητών Κιβωτού», Νίκος Τσούκας, τόνισε στόχος είναι το αντάμωμα να γίνει θεσμός, ενώ επιδιώκονται συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς της πόλης. Επιπλέον ευχαρίστησε τον ΟΛΒ και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τοζίδη για τη συνεργασία και την υποστήριξη στις δράσεις της Κιβωτού.

Η εικόνα της Παναγίας «Φοβέρας Προστασίας»
Την Κυριακή 29 Μαΐου στις έξι το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Φοβέρας Προστασίας» η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στο Περιώνυμο Περίβολι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος.
Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και θα ακολουθήσει δοξολογία εντός του ναού. Η εικόνα θα φιλοξενηθεί μέχρι και τις 26 Μαΐου 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.