Τις μελέτες ανάπλασης των Παλαιών και άλσους «Α. Βαλαχής» ενέκρινε η Οικονομική

Τις μελέτες ανάπλασης των «Παλαιών» του Βόλου και του άλσους «Ανδρέας Βαλαχής» στη Ν. Ιωνία, ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή, που συνεδρίασε δια περιφοράς σήμερα.
Η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε τον επικαιροποιημένο φάκελο Δημόσιας Σύμβασης Μελέτης, Κατάρτιση Όρων και Σύνταξη Διακήρυξης της μελέτης με τίτλο: Μελέτη ανάπλασης των «Παλαιών» του Βόλου.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αντικείμενο της μελέτης είναι:
• η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών σε στάδιο οριστικής μελέτης, για το έργο «Ανάπλαση των ‘Παλαιών’ του Βόλου»,
• η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου,
• η έκδοση όλων των προαπαιτούμενων εγκρίσεων/αδειοδοτήσεων.

Ο Φάκελος Δημόσιας Σύμβασης επικαιροποιείται και το προεκτιμώμενο κόστος της μελέτης ανέρχεται στις 942.367,57 € (με ΦΠΑ 24%) και θα βαρύνει τον ΚΑ 64.7412.003 του Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2021.

Επίσης, η επιτροπή ενέκρινε τον επικαιροποιημένο φάκελο Δημόσιας Σύμβασης Μελέτης, Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διαγωνισμού της μελέτης με τίτλο: Μελέτη ανάπλασης άλσους «Ανδρέας Βαλαχής» στη Ν. Ιωνία.
Αντικείμενο της μελέτης είναι:
• η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών σε στάδιο προμελέτης, οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής, για το έργο: Ανάπλαση Άλσους «Ανδρέας Βαλαχής» στη Νέα Ιωνία Βόλου,
• η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου,
• η έκδοση όλων των προαπαιτούμενων εγκρίσεων/αδειοδοτήσεων.

Ο Φάκελος Δημόσιας Σύμβασης επικαιροποιείται και το προεκτιμώμενο κόστος της μελέτης ανέρχεται στις 1.261.708,77 € (με ΦΠΑ 24%) και θα βαρύνει τον ΚΑ 64.7412.002 του Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2021.

Η Οικονομική, ενέκρινε την πρόταση της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών να κατακυρωθεί η προμήθεια στη μειοδότρια εταιρεία, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει της τιμής για τη συνολική ποσότητα της αναφερόμενης προμήθειας, στην εταιρεία «Κ. Καλαμποκάς και ΣΙΑ ΟΕ» «Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου Διακόσμου 2021», συνολικής δαπάνης ύψους 207.185,40 € (167.085,00 € πλέον Φ.Π.Α. 40.100,40 €).
Ακόμη ενέκρινε την ανακήρυξη του υποψηφίου Γ. Κουσιαρή ως προσωρινού αναδόχου για την υπηρεσία «Εργασίες αφής κανδηλιών και καθαριότητας μνημάτων στο Κοιμητήριο «Κούκος» της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου».

Ακόμη, εγκρίθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας για την εκμίσθωση ως ενιαίο σύνολο των τριών καταστημάτων Ε1, Ε2 και Ε3 του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστημάτων επί των οδών Ερμού-Φιλελλήνων-Δημητριάδος στο Βόλο, στην οποία αναδείχτηκε πλειοδότης η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Βενέτης ΑΕ».

Εκτός ημερήσιας διάταξης κατακυρώθηκε η παρεχόμενη υπηρεσία για «Κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων (σκυλιών) του Δήμου Βόλου», στον Δημ. Κρατήρα συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 45.136 € με ΦΠΑ.

Επίσης παρατείνεται παράταση η προθεσμία υποβολής των προσχεδίων μελετών του διαγωνισμού για την ανάπλαση του πολυλειτουργικού πάρκου Πεδίου Άρεως προεκτιμώμενης αμοιβής εκπόνησης όλων των μελετών 990.701,30 €. Η παράταση που θα δοθεί είναι τρεις μήνες μέχρι τις 11η Νοεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, λόγω καθυστέρησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την συγκρότηση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.