Τις «πληγές» του μετρά το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου από τη νεροποντή…

Σήμερα θα εκτιμηθεί αν θα ανοίξουν Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο

Τις «πληγές» του εξακολουθεί να μετρά το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου από τη νεροποντή της Τρίτης, που είχε αποτέλεσμα να μπει νερό στο Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο, που παρέμειναν χθες κλειστά και σήμερα Πέμπτη θα επανεκτιμηθεί αν θα λειτουργήσουν.
Την Τρίτη, που τα φαινόμενα ήταν έντονα συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού στην ταράτσα του κτιρίου και από τον φωταγωγό, λόγω του οποίου το φρεάτιο απορροής στο δάπεδο ήταν βουλωμένο ή καλυμμένο, το νερό βρέθηκε γέμισε το δάπεδο του φωταγωγού και υπερχείλισε στα γραφεία του Ειρηνοδικείου στην πρώτο όροφο.
Επίσης το νερό, από τη διαδρομή των σωληνώσεων των καλοριφέρ (τρύπες σε τοίχους και δάπεδο) έφτασε στο Πταισματοδικείο που στεγάζεται στον ημιώροφο του κτιρίου.
Το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, στα σημεία που ενώνονται το παλιό κτίριο με τις πιο νέες πτέρυγες διαθέτει δύο αίθρια (ανοίγματα χωρίς σκέπαστρο), τα φρεάτια των οποίων βρίσκονται στο δάπεδο (στο ύψος του ισογείου), είναι μεν ικανών διαστάσεων για να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες νερού (διάστασης 1×1 μέτρο), αλλά τα τοιχώματά τους είναι από μπάζα και όχι χτισμένα ή με πέτρες, με αποτέλεσμα να παρασύρονται από το νερό και να βουλώνουν.
Χθες το Δικαστικό Μέγαρο επισκέφθηκαν κλιμάκια της Πολεοδομίας και της Πυροσβεστικής, για να δουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε και διαπιστώθηκε ότι τα φρεάτια χρειάζονται συντήρηση και τσιμεντοποίηση, για να μη βουλώνουν και απαιτείται καθαρισμός των υδρορροών.
Το κλιμάκιο της Πολεοδομίας θα εκπονήσει μελέτη για τα σημεία παρέμβασης και να διαπιστωθεί που καταλήγουν τα νερά από τα φρεάτια, μήπως πηγαίνουν στα θεμέλια του κτιρίου και υπάρχει πρόβλημα και στη συνέχεια τις εργασίες θα αναλάβει μηχανικός, ενώ ιδιωτικό συνεργείο τις επόμενες μέρες ανέλαβε να καθαρίσει τις υδρορροές, ώστε να μην μπαίνουν τα νερά στο κτίριο.
Τα στελέχη της Πολεοδομίας διαπίστωσαν τέλος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ταράτσα, γιατί είναι μονωμένη και δεν παρουσιάζει διαρροή νερού.
Τέλος, καθαρίστηκαν οι υδρορροές στη βεράντα του πρώτου ορόφου, διότι είχαν βουλώσει από αποτσίγαρα και το νερό λίμναζε, με επιπτώσεις για τη στατικότητά της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.