Τις συνθήκες του Δημοτικού κυνοκομείου καταγγέλλει η Φιλοζωική Βόλου (video)

Στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής που δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες της για «πεντάστερο» κυνοκομείο

Τις συνθήκες του Δημοτικού κυνοκομείου καταγγέλλει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, μετά από επιτόπια επίσκεψη χθες, ενώ στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής που δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες της για «πεντάστερο» κυνοκομείο.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας η τωρινή κατάσταση στο κυνοκομείο είναι μια εικόνα με περιφράξεις στο πουθενά και χωρίς υπόστεγα για τα ζώα. Μόνο 23 σκυλιά, εκ των οποίων 21 κουταβομωρά, βρίσκονται στις περιφράξεις, ενώ άλλα 72 βρίσκονται μέσα στα κλουβιά χωρίς προαυλισμό φυλακισμένα παράνομα, αφού δεν υπάρχουν συνθήκες ευζωίας όπως ορίζει ο 4039/12 και 4235/14, δηλαδή να επανενταχθούν μετά τη στείρωση τους και το τσιπάρισμα.

Σύμφωνα με τη Φιλοζωική «τα κουτάβια είναι προσβεβλημένα από την πάρβο (παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή τύφος), που είναι μεταδιδόμενη νόσος, χωμένα μέσα στα χώματα για να βρούνε δροσιά με τροφή για ενήλικα ζώα, κροκέτα μεγάλη ποτισμένη με εβαπορέ και μύγες μιλιούνια αφού η τροφή τους είναι στη ζέστη και στο χώμα όπως και αυτά. το νερό βραστό διότι και αυτό είναι εκτεθειμένο στους 30 βαθμούς που είχε χθες το μεσημέρι στις Γλαφυρές».

Μέλη της Φιλοζωικής μετέφεραν τα πέντε πιο μωρά στον κτηνίατρο κ. Φιλήμονα Διαμαντή για θεραπεία, αφού δόθηκαν από τους εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Βόλου οι πρώτες βοήθειες κατόπιν τηλεφωνικών οδηγιών από την κτηνίατρο κ. Ιωάννα Ντόντου, η οποία απουσίαζε εκτός Βόλου και προσπάθησε να βοηθήσει τηλεφωνικά.
Η Φιλοζωική ενημερώνει ότι έχει λήξει η σύμβαση του κτηνιάτρου και τα ζώα είναι χωρίς ιατρική περίθαλψη.

«Όσο για το πεντάστερο του κ. Μπέου, δυόμιση χρόνια κοροϊδεύουν τους πάντες ότι θα κάνουν επέκταση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, η κατάσταση παραμένει η ίδια και έπονται χειρότερα, διότι η αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη διατυμπανίζει ότι δεν υπολογίζει ούτε εισαγγελείς, ούτε νόμους, θα μαζέψει όλα τα σκυλιά και δεν φοβάται κανέναν», καταλήγει η ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Δελτίο προς τα ΜΜΕ

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου, αναφέρεται, “Μετά από μια τυπική επίσκεψη της φιλοζωικής ομάδας Βόλου στο δημοτικό κυνοκομειο Γλαφυρών διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι μας και γενικότερα προς τους φιλόζωους πολίτες της πόλης, πολλές οι συναντήσεις της φιλοζωικής ομάδας με τον τέως αντιδήμαρχο κ.Μπατζιακα και εν συνεχεία με την νυν κ.Μορφογιαννη πολλές οι υποσχέσεις αλλά πράξη ουδεμία.

Η κατάσταση στο κυνοκομειο απαράδεκτη η χωρητικότητα του οποίου είναι για 40 ζώα αλλά βρίσκονται 97 .Τα 72 είναι μέσα στα κλουβιά φυλακισμένα παράνομα χωρίς προαυλισμο σε αντίθεση με αυτά που λέει ο νόμος (4039/12-4235/14)επανένταξη μετά τη στείρωση τους και το τσιπαρισμα στο φυσικό τους περιβάλλον και συμπληρώνουμε σαν φιλοζωική από την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές να τα φιλοξενήσουν έως ότου υιοθετηθούν.

Οι περιφράξεις όπου έχουνε στηθεί δεν διαθέτουν κανενός είδους προστασία από τις καιρικές συνθήκες ,προχειρότητα άνευ προηγουμένου κόπρανα ημερών φαγητό για ενήλικα ζώα, μεγάλη κροκέτα ποτισμένη με γάλα εβαπορέ ανθρώπινο τουλάχιστον 2 ημερών με μιλιούνια μύγες μέσα, τροφή που δίνεται σε κουτάβια 700 γραμμαρίων και 1.50 κιλού το πολύ.

Στη διπλανή περίφραξη δε τα λίγο μεγαλύτερα 4 μηνών περίπου γεμάτα παράσιτα(τσιμπούρια ψύλλους)

Πράξεις που παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι το μόνο που ενδιαφέρει την δημοτική αρχή είναι να τα πετάξει στο καταφύγιο σαν σκουπίδια που μολύνουν την πόλη.

Η σύμβαση του κ.Πολυζου Νικολάου υπεύθυνου του κυνοκομειου λήγει στις 7 του μήνα η σύμβαση του κτηνιάτρου Παγουρτζη Κωσταντίνου έληξε και ενώ έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί λύση η υπόθεση κυνοκομειο γλαφυρών να είναι στον αέρα.

Από το να διατυμπανίζει η αντιδήμαρχος κ.Μορφογιαννη ότι δεν υπολογίζει νόμους και εισαγγελείς πιο φρόνιμο θα ήταν να ενημερωθεί για τον νόμο περί αδέσποτων και δεσποζωμενων ζώων ώστε να τον εφαρμόσει.

“Το γεγονός πως ο άνθρωπος διαχωρίζει το καλό από το καλό αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’αυτα κάνει το καλό αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.Mark Twain 1906”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.