Το 5ο Γ.Λ. Βόλου στην Τσεχία στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην Τσεχία βρέθηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου για μια εβδομάδα από 19 Νοεμβρίου 2021- 26 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Don’t bully me, don’t discriminate me, include me».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ελληνική αποστολή φιλοξενήθηκε στην πόλη Μελνίκ και συνεργάστηκε με τη σχολική μονάδα του Luzec nad Vltavo. Μαζί με μαθητές και εκπαιδευτκούς από την Ισπανία, την Πολωνία και την Τσεχία δημιούργησαν τις προϋποθέσεις μέσα από βιωματικές και δημιουργικές εργασίες, ώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες, σκέψεις και πρωτότυπες ιδέες. Σημειώνεται ότι το σημαντικότερο είναι η στενή σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κάνοντας πράξη το περιεχόμενο του προγράμματος.

Η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, όπου περιηγήθηκε στο ιστορικό κέντρο, στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, όπου δεσπόζει το Αστρονομικό Ρολόι, στις εβραϊκές συναγωγές, στη Γέφυρα και στο Κάστρο του Καρόλου και σε άλλα αξιοθέατα. Επισκέφθηκε, επίσης, την πόλη Τερεζίν και το στρατόπεδο, όπου κρατιόταν αιχμάλωτος ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Τέλος, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα του Μελνίκ, το Παλάτι της βασιλικής οικογένειας της Τσεχίας και το σημείο που ενώνεται ο Έλβας και ο Μολδάβας.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Ελένη Παπανικολάου και συνοδοί ο κ. Ρήγας Σταθόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής και ο κ. Πανταζής Φασουλίδης καθηγητής Φιλόλογος. Συμμετείχαν οι μαθητές; Γαρουφαλή Παναγιώτα, Σινάνης Απόστολος. Ταταριώτη Ζώη, Τοπάντζα Κριστιάν και Φασουλίδη Μαρία.


Οι μαθητές δήλωσαν:

Γαρουφαλή Παναγιώτα: «…Είμαι πολύ ευχαριστημένη που συμμετείχα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε και οι γνώσεις από τις εργασίες και τις περιηγήσεις θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη μας και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στη ζωή μας».

Φασουλίδη Μαρία : «…Η Πράγα είναι μια μαγευτική πόλη βγαλμένη μέσα από τα παραμύθια. Γνωρίσαμε νέους ανθρώπους, κάναμε νέους φίλους και προσπαθήσαμε να μυηθούμε στην κουλτούρα ευρωπαίων μαθητών μέσα από τη γλώσσα τους και τις συνήθειές τους. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.