Το απόγευμα της Κυριακής, παρά την κακοκαιρία, ο κόσμος ανέβαινε στα Χάνια!

φωτογραφία αρχείου
Θετική στο άνοιγμα του Χιονοδρομικού η Αντιπεριφερειάρχης, όμως με προϋποθέσεις

Για την κακοκαιρία «Λέανδρος» μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, επισημαίνοντας πως εν τέλει δεν ήταν τόσο βαριά όσο είχε προμηνυθεί, παρόλα αυτά η Περιφερειακή Ενότητα βρισκόταν από νωρίς σε επιφυλακή με μηχανήματα, αλατιέρες και υπαλλήλους. Βέβαια, η ίδια δεν έκρυψε την έκπληξή για το γεγονός ότι το απόγευμα της Κυριακής, παρά το lockdown, υπήρχε πολύς κόσμος και κίνηση στο δρόμο πάνω από την Πορταριά και μέχρι τα Χάνια.

«Η κακοκαιρία «Λέανδρος» δεν είναι τόσο βαριά όσο είχε προμηνυθεί, παρόλα αυτά βρισκόμασταν σε ετοιμότητα γιατί όπως λέει και το λαϊκό ρητό «όποιος καεί από τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι». Είμασταν σε επιφυλακή από την Παρασκευή, είχαμε ακροβολισμένα μηχανήματα σε όλο τον νομό Μαγνησίας, είχαμε και διαθέσιμα όσα χρειάζονταν για να επιχειρήσουμε και παράλληλα είχαμε δημιουργήσει αποθήκες τοποθέτησης αλατιού σε όλο τον ορεινό και ημιορεινό όγκο της Μαγνησίας για να μειώσουμε αποστάσεις και να κερδίσουμε χρόνο», είπε η κ. Κολυνδρίνη σχετικά με τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Σημείωσε δε, πως επειδή τα μηχανήματα έριχναν αλάτι όπου έπρεπε, σε σημεία με υγρασία κτλ, μετακινήθηκαν κανονικά τα συρόμενα φορτηγά του Συνεταιρισμού Ζαγορίν και δεν ματαιώθηκε κανένα δρομολόγιο, όπως κανονικά εκτελέστηκαν και τα δρομολόγια της συγκοινωνίας και ο κόσμος που ανέβηκε στο Πήλιο κινήθηκε με ασφάλεια.
Στο σημείο αυτό βέβαια, η Αντιπεριφερειάρχης δεν έκρυψε και την έκπληξη της, καθώς τόνισε πως κατά παράδοξο τρόπο το απόγευμα της Κυριακής υπήρχε πολλή κίνηση στο δρόμο πάνω από την Πορταριά και προς Χάνια, αν και η θερμοκρασία άγγιξε τους -10 βαθμούς Κελσίου.
Εξήγησε πως δεν μετακινούνταν μόνο ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και περιπολικά, αλλά πολλά αυτοκίνητα, παρά το Lockdown που υπάρχει.
Μάλιστα η κ. Κολυνδρίνη μίλησε και για τις δυσκολίες που υπήρχαν αυτή τη φορά καθώς η κακοκαιρία συνέπεσε με το Lockdown, γεγονός που έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. «Ακόμη και ο αποχιονισμός ήταν δύσκολος. Οι αποχιονιστές δεν είχαν να πάνε κάπου να καθίσουν, να φάνε, τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά , έπρεπε όλοι να συγχρωτιζόμαστε σε μικρό χώρο συνεχώς. Ήταν δύσκολα», σημείωσε.

Υπό προϋποθέσεις το άνοιγμα του Χιονοδρομικού
Με αφορμή την θέληση πολλών να βρεθούν στο χιονισμένο Πήλιο, αλλά και τη σκέψη της κυβέρνησης για άνοιγμα των Χιονοδρομικών Κέντρων, η Αντιπεριφερειάρχης σχολίασε πως είναι θετική στο άνοιγμα των Χιονοδρομικών, μεταξύ αυτών και του Πηλίου αλλά με προϋποθέσεις
«Υπό προϋποθέσεις ίσως μπορούν να ανοίξουν τα χιονοδρομικά. Εμείς κάναμε διάστρωση των πιστών στο Χιονοδρομικό Πηλίου για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το χιόνι και να μην λιώσει. Εάν ανοίξουν υπό προϋποθέσεις, ενδεχομένως να είναι ασφαλή. Ο συνωστισμός στα Χιονοδρομικά Κέντρα εμφανίζεται μόνο στα σημεία που προετοιμάζονται και ντύνονται στους χώρους ή στο καταφύγιο για καφέ. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα την έναρξη και τη λήξη του αθλήματος να υπάρχουν κάποια απαγορευτικά για να μπορέσουν να ανοίξουν γι’ αυτούς που ασκούς μόνο το άθλημα και για κάποιους που θέλουν να πάνε βόλτα ή να περπατήσουν στο χιόνι. Αν και στο Χιονοδρομικό δεν πας βόλτα. Πρέπει να το δούμε με πολύ προσοχή. Θέλουμε πολύ να ανοίξει, αλλά πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις», σημείωσε η κ. Κολυνδρίνη, η οποία αφουγκράζεται τους επαγγελματίες που ζητούν την επανεκκίνηση της οικονομίας, υπογραμμίζει όμως πως η όποια επανεκκίνηση πρέπει να γίνεται με μέτρα για να μην υπάρξει ακόμη ένα lockdown, μόλις ανοίξει η κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.