Το διεθνές συνέδριο SMACD στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Διεθνές Συνέδριο  SMACD (International Conference on Synthesis, Modeling, Analysis and Simulation Methods, and Applications to Circuit Design) διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το νέο κτίριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών μεταξύ 2 και 5 Ιουλίου. Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του οργανισμού Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) και των IEEE Circuits And Systems Society (CASS) και IEEE Council on Electronic Design Automation (CEDA).

Το SMACD είναι διεθνές συνέδριο στον χώρο της σχεδίασης και ανάλυσης ηλεκτρονικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, με ιστορία από το 1991 και διεξαγωγή σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες στο παρελθόν (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία, Τσεχία, Ελβετία), αλλά διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η πόλη του Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν την τιμή της φετινής διοργάνωσης, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 100 συνέδρους από όλο τον κόσμο, και να συμβάλλει στη διεθνή προβολή τόσο του Πανεπιστημίου όσο και του Βόλου και της ευρύτερης περιφέρειας της Θεσσαλίας.

Το συνέδριο εκτός από το αμιγώς επιστημονικό πρόγραμμα, θα περιλαμβάνει δύο διαγωνισμούς μεταπτυχιακών φοιτητών με χρηματικά βραβεία από την IEEE, έκθεση και χορηγίες διεθνών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καθώς και δύο προσκεκλημένες ομιλίες από τους διεθνούς εμβέλειας Καθηγητές Georges Gielen (KU Leuven, Βέλγιο) και Yusuf Leblebici (Sabanci University, Τουρκία).

Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του SMACD 2024 είναι ο Νέστορας Ευμορφόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), και ο Γεώργιος Σταμούλης, Καθηγητής του Τμήματος ΗΜΜΥ και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του συνεδρίου: https://smacd-conference.org/ ενώ αξίζει να σημειωθεί η δημοσίευση της διεξαγωγής του συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τους ιστότοπους και τα μέσα δικτύωσης των ΙΕΕΕ και CASS.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.