Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 62χρονος ληστής των σούπερ μάρκετ

Επέμεινε να αρνείται ότι είναι ο δράστης των ληστειών

Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρει ο 62χρονος δράστης δύο ληστειών σε σούπερ μάρκετ στο Βόλο και μιας απόπειρας ληστείας σε περίπτερο, μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα υπηρεσίας.
Ο δράστης των δύο ληστειών, που δηλώνει ότι είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή, όπου φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι ο δράστης των ληστειών, αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προφυλάκισή του, καθώς κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση (2 τετελεσμένες και μια σε απόπειρα), παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή.

Ο κατηγορούμενος όταν είχε συλληφθεί στο σπίτι του εξέφρασε απορία και δήλωσε αθώος , ισχυρίστηκε ότι πολλοί φορούν καφέ μπουφάν, ίδια παπούτσια (που είναι καταγεγραμμένα στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των δύο καταστημάτων). Επίσης ανέφερε ότι πολλοί έχουν την ίδια μοτοσικλέτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε προκειμένου να διαφύγει μετά τις ληστείες και ότι οι πάντες γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ανοίγει μια ταμειακή μηχανή…

Στη μια από τις δύο ληστείες όταν στεκόταν μπροστά στην ταμία απειλώντας τη να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του είπε πως δεν μπορεί να ανοίξει τη μηχανή επειδή ήταν κλειδωμένη. Τότε ο 62χρονος φέρεται να της υπέδειξε πως να ξεκλειδώσει το συρτάρι και να του σώσει τα χρήματα!

Ο κατηγορούμενος ήταν γνώστης ταμειακών μηχανών, καθώς μέχρι το 2014 λειτουργούσε περίπτερο στον Πειραιά. Ίσως γι’ αυτό το λόγο να αποχώρησε, όταν στις 29 Νοεμβρίου 2021 που επιχείρησε να ληστέψει περίπτερο στο Βόλο, ο εργαζόμενος σε αυτό δεν φοβήθηκε, φώναξε και τράπηκε σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν πως είπε στον περιπτερούχο «μπράβο έχεις καρδιά» τη στιγμή που έφευγε από το σημείο χωρίς να καταφέρει τον ληστέψει, ίσως και από «συναδελφική αλληλεγγύη»…

Σημειώνεται ότι από την έρευνα των αστυνομικών το πιστόλι το οποίο έδειχνε για να κάνει τις ληστείες στα δύο μάρκετ δεν βρέθηκε, ενώ πιθανολογείται ότι ήταν ψεύτικο (ίσως αεροβόλο που μοιάζει με αληθινό).

Για τις δύο συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), το σπρέι πιπεριού, το τσεκούρι και τα δύο κυνηγετικά μαχαίρια, που βρέθηκαν στο σπίτι του ισχυρίστηκε πως τα είχε ασφάλεια έναντι των άγριων ζώων, διότι είχε διαβιώσει στο βουνό.

Ο άνδρας δήλωσε ότι είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και στο σπίτι του βρέθηκε μια πλαστική χειροβομβίδα – παιχνίδι και μια ζώνη παντελονιού στην οποία είχε δέσει κουτάκια από αναψυκτικά τυλίγοντας πάνω τους καλώδια και ένα διακοπτάκι, παραπέμποντας σε εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα είχε είπε πως τα είχε για τις Απόκριες.

Ο 62χρονος συνελήφθη, το πρωί της Τρίτης στο Βόλο, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο δράστης, κατά το τελευταίο τετράμηνο περίπου:
• Την 29-11-2021 τις μεταμεσονύχτιες ώρες, μετέβη σε περίπτερο και με το πρόσχημα αγοράς τσιγάρων, προέβαλε πιστόλι, το ακούμπησε στον πάγκο και αφού το όπλισε, ζήτησε από τον εργαζόμενο του περιπτέρου να του παραδώσει τα χρήματα από το ταμείο, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον ο εργαζόμενος αντέδρασε, τρέποντάς τον σε φυγή.

• Την 28-01-2022 το απόγευμα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισήλθε αρχικά ως πελάτης σε σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια, μετέβη σε ταμείο που δεν εξυπηρετούνταν έτερος πελάτης, όπου επέδειξε όπλο στην υπάλληλο, το οποίο έφερε στην κατοχή του, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 900 €

• Την 24-03-2022 το απόγευμα, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισήλθε σε άλλο σούπερ μάρκετ της πόλης και ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 150 € από το ταμείο.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 62χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• 2 συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer),
• 1 φορτιστής tazer,
• 1 σπρέι πιπεριού,
• 2 κυνηγετικά μαχαίρια με τις θήκες τους,
• 1 τσεκούρι,
• 1 απομίμηση (ρέπλικα) χειροβομβίδας,
• 1 ζώνη μέσης με προσαρμοσμένες 4 αυτοσχέδιες κατασκευές συνδεδεμένες μεταξύ τους με καλωδίωση, η μία εκ των οποίων με διακόπτη, που προσομοιάζουν με εκρηκτικούς μηχανισμούς,
• 3 αυτοσχέδιες κατασκευές, από τις οποίες η μία έφερε διακόπτη και οι οποίες προσομοίαζαν με εκρηκτικούς μηχανισμούς,
• 1 ολοπρόσωπη κουκούλα,
• 1 σκούφος και
• 1 καπέλο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ρουχισμός (μπουφάν κ.α.) που φορούσε ο δράστης κατά τη διάπραξη των ληστειών, καθώς και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.