Το ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Αληθινά Ψεματα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μουσείων το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής «Αληθινά Ψέματα». Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον κόσμο της τέχνης και θαύμασαν μικρούς και μεγάλους πίνακες με ζωόμορφες μορφές κι όχι μόνο.
Ο φιλόξενος οικοδεσπότης μίλησε για τα έργα και τα παιδιά είδαν από κοντά διαφορετικές υφές και τεχνοτροπίες. Σύμφωνα με το ΚΔΑΠ με αυτόν τον τρόπο βοηθούνται στο να καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους φύση και φυσικά εμπνέονται για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, με νέα ματιά.
Άλλη δράση έλαβε χώρα σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης. Τα παιδιά απόλαυσαν το χυμό τους, παρέα με τους συνοδούς τους και συναναστράφηκαν με συμπολίτες τους. Στόχος μέσα από τέτοιες ενέργειες είναι η κοινωνικοποίηση και η εξέλιξη της αυτονομίας του ατόμου.
Σημειώνεται ότι η προετοιμασία των δράσεων γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο και έπειτα εφαρμόζονται όσα έμαθαν σε πρακτικό επίπεδο. Οι ωφελούμενοι με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται ευχαρίστηση και ανυπομονούν κάθε φορά για την επόμενη φορά.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.