Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου συνεχίζει …

Αναζήτηση νέων εθελοντών καθηγητών και εγγραφές νέων υποψηφίων των πανελλαδικών

Μια νέα φροντιστηριακή χρονιά θα ξεκινήσει και φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου με τις εγγραφές των νεών υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου να έχουν αρχίσει ήδη. Αν και η πανδημία των δύο ετών δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία του, το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν σταμάτησε να προσφέρει γνώση και φροντιστηριακή βοήθεια στα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Η ομάδα εθελοντών του Φροντιστηρίου, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους νέους υποψήφιους και να «ριχτεί στη μάχη» της προετοιμασίας για τις επερχόμενες πανελλαδικές.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κ. Γιώργος Μέρκατας, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, οι εγγραφές από την πανδημία και έπειτα, πραγματοποιούνται σταδιακά, δίνοντας προτεραιότητα στους υποψήφιους της νέας χρονιάς, με σκοπό να ξεκινήσουν τα μαθήματα όλων των κατευθύνσεων κατά τη θερινή περίοδο, ενώ τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι εγγραφές της Α’ και Β’ Λυκείου.
Ο κ. Μέρκατας είπε πως αυτή την περίοδο είναι στην αναζήτηση νέων εθελοντών καθηγητών και τόνισε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και κινητικότητα σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές με την πανδημία. Ο ίδιος βέβαια σημείωσε τη σημαντικότητα της συνεχόμενης κοινοποίησης του κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς, όπως επεσήμανε, πολλοί είναι οι πολίτες που πιστεύουν ότι ίσως δεν λειτουργεί.

Ειδικότητες καθηγητών και
κριτήρια συμμετοχής μαθητών

Σχετικά με τις ειδικότητες που χρειάζεται το φροντιστήριο, ο καθηγητής εξήγησε ότι κάθε χρόνο όλες οι ειδικότητες είναι απαραίτητες, βασικό πρόβλημα, όμως, υπάρχει σε φυσικούς, μαθηματικούς και γενικότερα στις ειδικότητες των μαθημάτων θετικών επιστημών.
Αναφορικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να συμμετέχουν οι μαθητές στο φροντιστήριο, υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά υπάρχουν επίσης προϋποθέσεις υγείας ή άλλων σοβαρών θεμάτων, ώστε το φροντιστήριο να περικλείει μια μεγάλη ομάδα παιδιών. «Έχουμε καλή παράδοση στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και τα ποσοστά επιτυχίας είναι μεγάλα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο λόγος της επιτυχίας είναι η σοβαρή δουλειά από την πλευρά των εθελοντών καθηγητών, αλλά και των παιδιών.
Ο κ. Μέρκατας ενημέρωσε πως οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο συνεχίζονται με την τελευταία ημέρα να είναι το Σάββατο 18 Ιουνίου, από τις 10 μέχρι τις 12, με πιθανότητας παράτασης των εγγραφών. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2421 307982 ή να επισκεφθούν την σελίδα του Φροντιστηρίου στο Facebook Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.