Το μήνυμα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων

Η διάσωση σκελετωμένης σκυλίτσας με τα οκτώ κουταβάκια της

Το δικό της μήνυμα για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων δίνει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, μέσα από μία ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που εξιστορεί τη διάσωση μίας σκελετωμένης σκυλίτσας με τα οκτώ κουταβάκια της.
Οι φιλόζωοι θέτουν ως βασικό μήνυμα τη στείρωση των ζώων, καθώς η παράβλεψή της οδηγεί στην αύξηση των αδέσποτων.
Ειδικότερα, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου αναφέρει « Δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την σημερινή ημέρα με πιο όμορφο και ελπιδοφόρο post από το συγκεκριμένο. Πριν λίγους μήνες είχε εμφανιστεί στην περιοχή του Αναύρου μια σκελετωμένη σκυλίτσα. Πολλοί μας είχατε ενημερώσει αλλά δυστυχώς λίγα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην πράξη. Ωστόσο η ίδια η σκυλίτσα μας εμπιστεύτηκε και αφού την ακολουθήσαμε προς έκπληξη μας ανακαλύψαμε την κρυψώνα της και τα 8 της κουταβάκια. Η πρώτη φωτογραφία είναι από τον πρώτο καιρό που εθελοντές μας είχαν φτιάξει αυτοσχέδιο σπιτάκι για να προφυλαχθούν από το κρύο και τα χιόνια.

Το αυτοσχέδιο σπιτάκι που είχαν φτιάξει οι φιλόζωοι για να προφυλαχθούν τα κουτάβια από το κρύο και τα χιόνια.

Τώρα πλέον, μετά από περίπου 3 μήνες βρίσκονται όλα στα παντοτινά τους σπίτια και απολαμβάνουν τα χάδια, την ζέστη και την αγάπη. Το μήνυμα που θέλουμε να διαδοθεί αυτήν την ημέρα είναι να μην ξεχνάμε πως τα αδέσποτα προήλθαν από εμάς τους ίδιους που δεν στειρώσαμε το ζώα μας, που δεν μας έκανε πλέον και το εγκαταλείψαμε, αυτό ή τους προγόνους του. Θα το λέμε συνέχεια όσο και αν προσπαθούμε να βρούμε οικογένειες στα αδέσποτα της πόλης μας, αν δεν μεριμνήσουμε όλοι για την στείρωση των ίδιων μας των ζώων το πρόβλημα θα διαιωνίζεται συνεχώς. Οι εικόνες καθημερινής εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων μέσα σε χωράφια, κάδους, βουνά θα συνεχιστούν αν δεν θεσπιστούν μέτρα και κυρώσεις για τους υπαίτιους. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο, υπάρχουν ζώα γύρω μας που πρέπει να μοιραστούμε μαζί τους αυτή τη ζωή. Ας βοηθήσουμε λοιπόν, εφόσον έχουμε την δυνατότητα, ώστε να είναι όσο το δυνατών πιο εύκολη και όμορφη. Τους το χρωστάμε».

Τα κουτάβια στις αγκαλιές και τα σπίτια που υιοθετήθηκαν:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.