Το ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά αι τη συγκέντρωση της Δευτέρας

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» είναι το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα 1η Μαΐου στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ από τους Κώστα Στεργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη μέλος της διοίκησης του συλλόγου των ΟΤΑ Μαγνησίας, Γιώργο Ρούσσα πρόεδρο του συλλόγου συνταξιούχων, Κώστα Βλαχούτσο μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ, Λάζαρο Τσελεπή πρόεδρο του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας και άλλους συνδικαλιστές.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ανέφεραν-μεταξύ άλλων- ότι «τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του ’44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια κ.λπ. ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».

Ο Κ. Στεργίου είπε ότι σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής, να έχει μόνιμη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζει χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας και να απολαμβάνει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του, αλλά αντί για αυτό, ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών».

Στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς το ΠΑΜΕ θα υλοποιήσει παράλληλες δράσεις όπως:
• Προβολή 15λεπτου ιστορικού βίντεο για τους αγώνες της εργατικής τάξης και η σημασία τους στο σήμερα.
• Έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού
• Συνελεύσεις, συσκέψεις σωματείων, εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αλλά και εκτός αυτών.

Τέλος, κατήγγειλαν το ΝΑΤΟ, λέγοντας πως όπου πήγε σκόρπισε την καταστροφή και ενημέρωσαν ότι η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει φεστιβάλ βαλκανικής αντιπολεμικής και αντικαπιταλιστικής δράσης των συνδικάτων στην Κεντρική Μακεδονία στις 24 – 25 Ιούνη με διαδήλωση στον ΝΑΤΟϊκο στρατηγείο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24/6, με στόχο τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων συνδικάτων από την βαλκανική για την κοινή τους δράση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.